Sesleri duyunca son anda kurtuldu! 'Evim üstüme uçarken kaçtım'

Sesleri duyunca son anda kurtuldu! 'Evim üstüme uçarken kaçtım'

Ankara'da inşası yeni tamamlanan bir apartmanın istinat duvarı yanındaki gecekondunun üzerine çöktü. Gecekonduda yalnız yaşayan Ramazan Dağ, tavandan duyduğu seslerin üzerine dışarı çıkarak faciadan son anda kurtuldu. Mamak Belediyesi'ne daha önce defalarca müracaatta bulunduğunu ifade eden Dağ, "Buraya gelen yapı denetimdeki insanlar bir şey olmaz buraya, 'biz garanti veririz' dediler. Evim üstüme uçarken kaçtım." dedi.

Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Yeşil Bayır Mahallesi 1805. Sokakta, alınan bilgilere göre, yapımı yeni tamamlanan 16 katlı apartmanın istinat duvarı, yanındaki gecekondunun üzerine çöktü. Gecekonduda tek başına yaşayan Ramazan Dağ, tavandan gelen sesler üzerine dışarı çıkarak kıl payı kurtuldu.

8933934.jpg

HAYVANLAR DUVARIN ALTINDA KALARAK CAN VERDİ

İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Dağ'ın yaşadığı evde eşyalar kullanılamaz hale gelirken, bahçesindeki kulübede beslediği 3 köpek yavrusu ve 10 kuş istinat duvarının altında kalarak can verdi.

8933935.jpg

'BAKTIM İSTİNAT DUVARI GELİYOR'

Olay anını anlatan Dağ, "İlk önce ev çatır çutur etmeye başladı. İlkinde ben evin içinde oturuyordum çay içiyordum. Baktım ki tavandaki şeyler komple düşmeye başladı. Düşünce ben baktım acaba bir yer mi yıkılıyor? Baktım istinat duvarı geliyor. Aşağıda ufak şeyler vardı alıp çıkıp demeye kalmadan kaçtım ev komple yıkıldı." ifadelerini kullandı.

8933932.jpg

'40 SEFER MAMAK BELEDİYESİ'NE MÜRACAATTA BULUNDUM'

Daha önce Mamak Belediyesi ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) olayla ilgili şikayette bulunduğunu belirterek, "40 sefer Mamak Belediyesi'ne müracaatta bulundum. Buraya gelen yapı denetimdeki insanlar 'bir şey olmaz buraya, biz garanti veririz' dediler. Ben içinde öyle oturdum. İçindeydim, kıl payı kurtuldum. Evim üstüme uçarken kaçtım. Altında bir sürü köpek yavrularım, kuşlarım var. Canımı zor kurtardım." diye konuştu.

8933772.jpg

Polis ekipleri olayın ardından inceleme başlattı.

Öte yandan, apartman otoparkının istinat duvarında bulunan çatlaklar mahalle sakinlerini endişelendirmeye devam ediyor.

8933933.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN