İstanbul E-5'te tramvay keyfi! Beylikdüzü'nden Kadıköy'e kadar gidiyor

İstanbullular o büyük dertten kurtuluyor! İstanbul E-5'te tramvay keyfi!İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni projesinin test sürüşleri devam ediyor. İETT Genel Müdürü İrfan Demet paylaştı. Beylikdüzü'nden Kadıköy'e kadar gidiyor

İstanbul'un en büyük sorunlarından biri olan ulaşım, yeni projelerle kolaylaşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen elektrikli metrobüslerin test sürüşleri devam ediyor. Beylikdüzü'nden Söğütlüçeşme'ye kadar hizmet verecek olan bu tramvay benzeri metrobüsler, İstanbullulara daha konforlu bir ulaşım imkanı sunacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı proje kapsamında, Beylikdüzü'nden Söğütlüçeşme'ye kadar tramvay keyfi yaşanacak. Elektrikli metrobüslerin test sürüşleri devam ediyor. İETT Genel Müdürü İrfan Demet; 4 vagonlu, %100 elektrikli metrobüslerin test sürüşleri devam ettiğini "Testlere tam hız devam…" notuyla paylaştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çevre dostu ulaşım hedefi doğrultusunda geliştirilen elektrikli metrobüsler, yüzde 100 elektrikli ve 4 vagondan oluşuyor. 40 metre uzunluğundaki bu metrobüsler, 420 yolcu kapasitesine sahip. Ayrıca, otonom sürüş teknolojisiyle donatılan bu araçlar, İstanbul'da ulaşımın yeni bir çağının başlamasını sağlayacak.