Ünlü ekonomistten gram altın için '3333' uyarısı! Tarih vererek açıkladı

Ünlü ekonomistten gram altın için '3333' uyarısı! Tarih vererek açıkladı

Gram altın fiyatları 2024 yılında da yakından takip ediliyor. Ekonomist Mert Başaran, gram altın fiyatının yükseleceği tarihi açıkladı ve yatırımcıları uyardı. İşte detaylar...

Altın fiyatlarına dair öngörülerini paylaşan ekonomist Mert Başaran, yatırımcıların son dönemde nasıl bir strateji izlemesi gerektiğine dair tahminini de dile getirdi.

GRAM ALTIN FİYATI DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ?

Geçtiğimiz haftalarda altın fiyatlarının rekor kırdığına ayak basan Mert Başaran, Merkez Bankası'nın faiz kararlarının altın fiyatları üzerinde önemli bir etkisi olduğunu söyledi. Özellikle Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararı sonrasında altın fiyatlarında gözlemlenen yükselişlere değinen Mert Başaran, ons altın fiyatının düşüşünün dolar/TL kuru ile telafi edileceğini ve gram altında büyük bir düşüş beklenmemesi gerektiğini açıkladı.

GRAM ALTIN FİYATI NE KADAR OLACAK?

Mert Başaran, yatırımcılara da önemli bir tavsiyede bulundu. Altına yatırımın duraksayacağını söyleyen Mert Başaran, nisan ayından sonra yatırımcıların altın alım satımı yaparken daha temkinli olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Yurt'ta yer alan habere göre, Mert Başaran, gram altın fiyatının 3 bin 333 TL'ye ulaşma ihtimalinin oldukça yüksek olduğuna değinirken, "Şu anda baktığınızda yüzde 40 bir getirisi kalmış. Bu yüzde 40 getiri de çok olası. Yani 3 bin 333 TL olmaması için bir sebep görmüyoruz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN