Ayak mantarı ve nasırı söküp atıyor! Sürüp 20 dakika bekleyin, ayaklarınız pamuk gibi olacak

Ayak mantarı ve nasırı söküp atıyor! Sürüp 20 dakika bekleyin, ayaklarınız pamuk gibi olacak

Ayak sağlığı açısından oldukça sakıncalı olan mantar ve nasır gibi problemler bu yöntem sayesinde çözülecek. Sürüp 20 dakika beklettikten sonra ayaklarınız resmen pamuk gibi olacak. İşte detaylar…

Yaygın bir deri sorunu olan nasırlar ayakların aşırı sürtünme ya da baskıya maruz kalması sonucunda ortaya çıkar. Mantar ise ayakların sürekli terlemesi ya da kapalı kalması neticesinde ortaya çıkarken tedavi edilmesi gereken bir sağlık problemidir. Birçok insan ise kimyasal ilaçları kullanmak yerine doğal çözümlerle bu problemlerin üstesinden gelmek istiyor. Peki, ayaklarda oluşan mantar ya da nasır için hangi doğal çözümler kullanılabilir? Gelin beraber bakalım…

adsiz-tasarim.jpg

MANTAR VE NASIR İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER

UÇUCU YAĞLAR

Oldukça güçlü ve konsantre olan uçucu yağlar aktif maddelerden oluşur. Bu maddelerden bazıları mantar önleyici özelliklere sahip olmasından dolayı mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Özellikle de lavanta ve çay ağacı yağı mantar tedavisi için sıklıkla tercih edilen yağlardır.

Bu yağları kullanırken mantar oluşumu başlayan bölgeleri temizleyerek seçtiğiniz herhangi bir yağı tırnağa direkt uygulayın. 10 ila 20 dakika beklettikten sonra doğrulayarak ayaklarınızı kurulayın. Bu işlemi günde birkaç defa tekrarlarsanız mantar probleminden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

adsiz-tasarim-2.jpg

KARBONAT

Ok temizliklerde dahi kullandığımız karbonat ayak parmaklarında bulunan fazla nemi kurutur. Dolayısıyla nemden kaynaklanan mantarların oluşumunu da önler. Bunun için ilk olarak karbonat ve suyu karıştırıp macun haline getirmeniz gerekiyor. Macun kıvamını alan bu karışımı tırnağınıza uyguladıktan sonra 10 dakika bekleterek doğrulamalısınız. Tırnağınızı temiz bir bezle kurulayın ihmal etmeyin.

SİRKE

Sağlığımız açısından önemli bir besin olan sirke asidik bir yapıya sahip olduğu için cildinizin pH'ını yeniden dengelemek ve mantardan sorumlu mikroorganizmaları ortadan kaldırmak için mükemmel bir tercihtir.

Eşit miktarda beyaz sirkeyi veya elma sirkesini suyla karıştırın. Etkilenen tırnağı 30 dakika bu karışımda bekletin. Ardından iyice kurulayın. Bu yöntemi her gün uygulayın.

adsiz-tasarim-1.jpg

LİMON VE SARIMSAK

Taze sıkılmış limonun içerisinde yüksek konsantrasyonda sitrik asit bulunur. Bu asit mantara yol açan mikropların ilerlemesini yavaşlatır iken mantarın önlenmesine de yardımcı olur. Bunun için taze bir limonu sıkarak bir pamuk yardımıyla mantar oluşumu olan bölgelerinize uygulayabilirsiniz.

Tüm bu yöntemlerin yanı sıra sarımsak da iyi bir mantar önleyicidir. Ayağınızı uygulamak için beyaz sirkeyle karıştırarak bir macun kıvamına getirebilirsiniz. Bir diş sarımsağı ezdikten sonra beyaz sirkeyle karıştırın. Daha sonra elde ettiğiniz bu macunu tırnağınıza uygulayın. Bu işlemi de tamamladıktan sonra bir bandajla o bölgeleri örtün ve birkaç saat bekletin. Son olarak bandajı açtıktan sonra ayaklarınızı iyice yıkayın ve kurulayın. Tırnağınıza oluşan mantar tamamen kaybolana kadar bu yöntemi tekrarlayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN