Taksici Oğuz Erge cinayetinde ilk duruşma ertelendi

Taksici Oğuz Erge cinayetinde ilk duruşma ertelendi

İzmir'de aracına bindiği taksi şoförü Oğuz Erge'yi soğukkanlılıkla öldüren katıl zanlısı Delil Aysal ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Aysal hakkında hiçbir indirim uygulanmadan en üst sınırdan ağırlaştırılmış müebbet cezası isteniyor.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde dışarıda soğuktan üşümesin diye aracına aldığı 19 yaşındaki Delil Aysal tarafından öldürülen taksi şoförü Oğuz Erge cinayetinde ilk duruşma görüldü. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Delil Aysal, bugün hakim karşısına çıktı.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşma sonrası, sanığın tutukluluk haline devam edilerek duruşma 8 Mart 2024 tarihine ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Oğuz Erge (44) isimli taksi şoförü, 31 Ocak tarihinde Delil Aysal adındaki yolcuyu üşümemesi için aracına almıştı. Bir süre gittikten sonra arka koltuktan çıkardığı tabancayla üç el ateş ederek Erge'yi öldüren Aysal, bir de "Herkese güvenmeyeceksin" diye nasihat etmişti.

Ardından Aysal, taksicinin cep telefonu ve kulaklığını alarak oradan uzaklaşmıştı. Oğuz Erge'nin kızının, "Babamın kullandığı telefondan arama geldi. Telefonu açtığımda tanımadığım bir erkek, 'Baban Gaziemir Belediyesi'nin arkasında Migros'un arkasındaki ara sokakta takside. Ağır yaralı, ambulans çağır, ben çağıramıyorum´ dedi, ardından da telefonu kapattı" şeklindeki ifadesi de iddianamede yer almıştı.

İddianamede Aysal için 'nitelikli kasten öldürme', 'nitelikli yağma' ve 'ruhsatsız silah taşıma' suçlarından, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN