Ekmesi serbest, satması yasaklı ürün! Manisa’nın kırsal kesiminde yapılıyor! Tek tek elle toplanıyor

Ekmesi serbest, satması yasaklı ürün! Manisa’nın kırsal kesiminde yapılıyor! Tek tek elle toplanıyor

Manisa'nın verimli topraklarında yetişiyor kırsal mahalleler bu ürünle geçim sağlıyor. Ekmesi serbest ama satması yasaklı ürün tek tek elle toplanıyor. İşte tüm detaylar…

Manisa'nın Salihli ilçesi kırsal mahallelerinde son yılların gözde ürünü tütün dikimi başladı. Ekmesi serbest olan ancak satması yasaklı olan tütün, Manisa'nın Salihli ilçesinde vatandaşın da geçim kaynağı oluyor. İzin almadan eken büyük cezalarla karşı karşıya kalıyor. İşte tüm detaylar…

TEK TEK ELLE TOPLANIYOR

Tütün tarımı yapan çalışanlar belirli ilçelerde belirli izinlerle bu işlemi gerçekleştirmektedir. Manisa'nın Salihli ilçesi kırsal mahallelerinde son yılın gözde ürünü tütün ekim çalışmalarına devam ediyor.

tutun-ekimi.jpg

Güzel havaların gelmesi ile birlikte birçok aileye geçim kaynağı olan tütün, dikim sezonu ile birlikte heyecanı doruklara taşıdı. Manisa'nın Salihli ilçesinin kırsal mahalleleri olan Kemer, Kale, Hacıhıdır, Poyraz ve Kurttutan'da üreticiler fideleri toprakla buluşturuyor.

Bölgenin geçim kaynağı olarak görülen tütün fideleri Şubat ayında tohumdan yetiştiriliyor. Sabahın ilk ışıkları ile büyüyen fideler tek tek elle toplanarak traktöre takılan dikim makinesi veya elle tek tek ekiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN