O ilçeye tersine göç başladı! Nüfusu 5 binin üzerinde arttı: Anonsla işçi aranıyor

O ilçeye tersine göç başladı! Nüfusu 5 binin üzerinde arttı: Anonsla işçi aranıyor

Tersine göç sayesinde Samsun'un Kavak ilçesine tersine göç başladı! Nüfusu 5 binin üzerinde arttı! İlçede anons ile işçi aranıyor...

Samsun'un Kavak ilçesinde işsizlik sorununu çözmek için başlatılan istihdam atağıyla birlikte, ilçe nüfusunda dikkate değer bir artış yaşandığı belirtildi. 2020 yılında 21 bin 154 olan ilçe nüfusu, 2023 yılında 26 bin 346'ya yükselerek önemli bir ivme kazandı.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'nun liderliğinde gerçekleştirilen yatırım ve istihdam hamlesi, ilçenin nüfusunu artıran bir trende dönüşmesine katkı sağladı. Ancak, elde edilen verilerin olumlu olduğuna rağmen, Başkan Sarıcaoğlu tarafından "yeterli olmadığı" vurgulandı. Sarıcaoğlu, ilçenin çekim ve cazibe merkezi haline gelmesi için daha fazla çaba harcanması gerektiğini belirtti.

TERSİNE GÖÇ BAŞLADI

tersine-goc-2.jpg

Kavak'ta yaşanan nüfus artışının gelecek yıllarda daha da ivme kazanması bekleniyor. Başkan Sarıcaoğlu, geçmiş yıllarda göç veren bir ilçe olmaktan çıkarak, tersine göçü yaşayan bir yapıya kavuştuklarını ifade etti. İlçenin sanayi sektöründeki hızlı gelişimi, nüfus artışını destekleyen önemli bir faktör olarak öne çıktı.

Sarıcaoğlu, ilçenin Samsun'un sanayi üssü haline getirilmesi için kararlı olduklarını ve tüm imkanların en iyi şekilde kullanılacağını belirtti. Kavak'ın artık tersine göçü yaşayan bir ilçe olduğunu vurgulayan Sarıcaoğlu, girişimcileri ilçeye yatırım yapmaya davet etti. Coğrafi konumu, teşvik imkanları, liman ve havaalanına yakınlığı ile Kavak'ın büyük fırsatlar sunan bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN