İmamoğlu CNN International'a Konuştu: Hamas terör saldırısı yaptı, İsrail de şimdi aynısını masum Filistinlilere yapıyor

İmamoğlu CNN International'a Konuştu: Hamas terör saldırısı yaptı, İsrail de şimdi aynısını masum Filistinlilere yapıyor

İBB Başkanı İmamoğlu CNN'e verdiği röportajda "Tabii Hamas İsrail'de bizi çok üzen bir saldırıya imza attı. Biz, terör eylemleri aracılığıyla insanları topluca katleden her yapıyı terör örgütü olarak değerlendiriyoruz. Maalesef aynı şeyi İsrail de masum Filistinlilere uyguluyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Amerikan haber kanalı CNN International'a özel bir röportaj verdi. İmamoğlu, yerel seçimlerdeki galibiyeti, Türkiye'nin siyasi durumu ve uluslararası meselelere dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan İmamoğlu, Hamas ve İsrail konusundaki görüşlerini de detaylı bir şekilde paylaştı.

Başkan İmamoğlu, röportajda, özellikle Hamas'ın eylemleri hakkında net konuştu. "Hamas tabii ki bizim çok üzüldüğümüz bir saldırıyı İsrail'de yaptı. Ve bu terör uygulamalarını yapan, insanları topluca öldüren her türlü yapı bizim nezdimizde terör örgütüdür," diyerek Hamas'ı terör örgütü olarak tanımladı. İmamoğlu, İsrail'deki son olayları değerlendirirken, "Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısını kötü bir saldırı ve çok kötü bir durum ve terör saldırısı olarak yorumluyoruz. Maalesef aynı şeyi İsrail de masum Filistinlilere uyguluyor. Yaşananların bu çerçevede değerlendirilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

'FİLİSTİNLİLERİN VAHŞİCE BASKI ALTINDA TUTULMASINA SON VERİLMELİ'

İmamoğlu, Batı'nın Ortadoğu politikasını eleştirirken, "Filistinlilerin vahşice baskı altında tutulmasına derhal son verilmeli. Genel anlamda Batı bu konuda büyük resmi görmüyor, bu konuya sadece ya bir tarafın veya diğer tarafın gözünden bakıyor," dedi ve ekledi: "Bence biz daha gerçekçi bakıyoruz. Ama bugün orada öldürülen Filistinli kadınların ve çocukların maruz kaldığı zulme de karşı duran bir anlayışı temsil ediyoruz."

'TÜRKİYE'DE OTORİTER BİR REJİM VAR'

İmamoğlu, Türkiye'nin iç politika meseleleri ve özellikle 2028 cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında da konuştu, ancak adaylık konusunda kesin bir açıklama yapmaktan kaçındı. Kendisine yönelik siyasi yasak taleplerini de değerlendirerek, "Son 2 yılda başıma gelenlerin sebebi otoriterleşen rejim. Evet, Erdoğan rejimin başı tabii ki," şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (25)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
25 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN