Ankara’ya yolu düşen bu parkı görmeden dönmüyor! Yemyeşil geçitlerin içinden doğaya yolculuk: Şehrin kalabalığından uzaklaşın

Ankara’ya yolu düşen bu parkı görmeden dönmüyor! Yemyeşil geçitlerin içinden doğaya yolculuk: Şehrin kalabalığından uzaklaşın

Herhangi bir nedenden dolayı Ankara’ya gelip de bu parkı görmeyen sonrasında pişman oluyor. Şehrin kaosundan ve kalabalığından kurtulmak isteyenlerin uğrak noktası olan bu park yemyeşil alanlarıyla adeta huzur veriyor. İşte detaylar…

Başkent Ankara tarihi ve kültürel birçok yapıya ev sahipliği yaparken aynı zamanda doğal ortamlarıyla da dikkat çekiyor. Bunlardan biri ise Keçiören ilçesinde bulunan Atatürk Botanik Bahçesi olarak karşımıza çıkıyor. Yemyeşil bir alana kurulan bu park insanların nefes aldığı ortamlardan biri.

yeni-proje-1-006.jpg

ŞEHRİN KALABALIĞINDAN UZAK

Anadolu’dan Gamze Erdoğan’ın özel haberinde yer alan bilgilere göre, nüfusu 2023 verilerine göre 923 bin olan ve Türkiye'nin en büyük ilçeleri arasında yer alan Keçiören'de 1996 yılında 42 bin 600 metrekare alana sahip Atatürk Botanik Parkı, ilçe sakinlerinin en çok ziyaret ettiği park oldu.

Yüzlerce bitkinin, yürüyüş parkurunun ve tertemiz havasıyla birçok kişinin uğrak noktası olan Botanik Parkı, özellikle sabah sporlarında birçok kişinin tercihleri arasında yer alıyor.

Söz konusu bu parkta ailesiyle beraber piknik yapan Keçiörenliler, "Botanik Bahçesi, Keçiören için vazgeçilmez bir fırsat. Yaz ve kış burayı ziyaret ederiz, şehrin kalabalığından uzaklaşıp nefes aldığımız bir yer. Parkın doğası korunmaya devam edilmeli. Ziyaretçiler de bu güzel alana saygılı olmalı. Bazen hafta sonlarında gelen kimi piknikçiler çevre kirliliğine sebep olabilecek manzaralar ortaya çıkarabiliyor. Dikkat edilmesini önemle rica ediyoruz” uyarısını yapıyor.

yeni-proje-2-007.jpg

BİRÇOK AKTİVİTE YAPILABİLİYOR

Bu parkta çay bahçelerinden su çeşmeleri ne kadar birçok mekan bulunurken parkın içinde 800 metre (gidiş-geliş) uzunluğunda koşu yolu, mescid, 13 kamelya, 15 piknik masası, 18 bank, şelale, fitness aleti, çocuk oyun seti ve oyun elemanları, Kazak şair Magcan Cumabay anıtı ve çeşitli türlerde 69 çeşit bitki (8 bin 500 adet) yer alıyor.

yeni-proje-3-004.jpg

DOĞAL YAŞAM PARKI İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Atatürk Botanik Bahçesi içerisinde bulunan Doğal Yaşam Parkı'na gidenler; midilli, emu kuşu, ceylan, wallaby, kanguru, geyik, lama, koyun, tiftik keçisi, vervet maymunu, örümcek maymun, sincap, tavşan, tavus kuşu, ördek, kaz, kuğu, karoli, sülün, keklik, bıldırcın, beç tavuğu, horoz, tavuk, civciv gibi hayvanlarla karşılaşıyor.

yeni-proje-4-003.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN