Bodrum'a rakip geliyor! Burası Gümüşhane... Meğer neler varmış

Bodrum'a rakip geliyor! Burası Gümüşhane... Meğer neler varmış

Yaz aylarının bunaltıcısı sıcaklarından kendini serin sulara atmak isteyenler için Gümüşhane'nin o bölgesi kaçırılmaz fırsat. Buz gibi suyu ve serinleten havasıyla dikkat çeken bölge, doğaseverlerin odak noktası oluyor.

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi sınırlarında yer alan Örümcek Ormanları içindeki Çağlayandibi Şelalesi, bunaltıcı sıcaklardan kaçmak isteyenler için en doğru tercih.

İlçeye bağlı Yeşilköy köyü Gücükdene'de bulunan ve 2014'te Tabiat Parkı olarak seçilen Çağlayandibi Şelalesi araç yolundan 150 metrelik yürüyüş yoluna sahip. 15 metrelik yükseklikten akan suyun oluşturduğu hava, ziyaretçilere doyumsuz bir seyir zevki sunarken, şelale Kürtün ilçe merkeze 5, Gümüşhane merkeze ise 64 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Kabaktepe, Şehitliği, Çıkrıkdüzü, Güvende, Kazıkbeli gibi yayla yolları üzerindeki şelale bu bunaltıcı sıcaklarda kaçılabilecek en ideal yerlerden biri.

GİDEN KESİNLİKLE PİŞMAN OLMAZ

Şelalenin tamamen doğal olan yapısıyla öne çıktığını söyleyen Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı işletme sahibi Mümin Yılmaz, "Burası Kürtün ilçesi Yeşilköy sınırları içerisinde yer alan insan eli değmemiş, tamamen doğal olan Çağlayandibi Şelalesi. Buraya gelmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin pişman olmayacağı bir mekan. 500 yıllık tarihi olan ağaçları ve şelalesiyle ziyaretçileri bekliyoruz" dedi.

yeni-proje-18.jpg

DOĞASEVERLER KESİNLİKLE GİTMELİ

Çağlayandibi Şelalesi'ni saklı cennet olarak tanımlayan Halil İbrahim Coşkun, "Kürtün ilçesini yıllardır ziyaret ediyorum ama burada böylesine bir saklı cennetin olduğunu bilmiyordum yeni gelmek nasip oldu. Çok güzel bir yer hem turistler için hem de Gümüşhane için bir değer. Benim buraya geleceklere tavsiyem mutlaka ziyaret etmeleri. Doğa tutkunlarının mutlaka burayı görmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

yeni-proje-17.jpg

İNSANI FERAHLATIYOR

Şelalenin stresten kurtulmak için büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Zeynep Topar ise, "Buradan arkadaşlarım resim ve video atıyordu çok merak ettim ben de görmek istedim ve geldim. Yeşillik ve doğayı sevenlerin kesinlikle burayı ziyaret etmesini isterim. Stres atmak için birebir insan burada kendisini doğaya bırakıyor. Rüzgarla birlikte şelalenin suları insanın yüzüne geliyor bu da insanı ferahlatıyor, çok güzel" sözlerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN