Ankara'da yaşayanlar gezmeye doyamayacak! Bakandan müjdeli haber geldi geldi: Turistik yeni rotalar belirlendi

Ankara'da yaşayanlar gezmeye doyamayacak! Bakandan müjdeli haber geldi geldi: Turistik yeni rotalar belirlendi

Seyahatseverlere bakandan müjdeli haber geldi. Ankara’da başlayacak olan yeni turistik trenin güzergahları belli olurken, bu yenilikle birlikte Ankara’da yaşayanlar gezmeye doyamayacak. İşte, yeni turistik trenin detayları…

Seyahatseverlere müjdeli haber Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan geldi. Turistik Doğu Ekspresi’nin masalsı yolculuğunun bu sezon Tarihi Ankara Garı’ndan 11 Aralık 2023 tarihinde başladığını hatırlatan Uraloğlu, 2023-2024 kış sezonu seferinin 10 Mart tarihinde Kars’tan hareket eden tren ile sona erdiğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, geride bıraktığımız 22 yılda demir yolu sektörüne yapılan yatırımlar ile yüksek hızlı ve hızlı demir yolu hatlarını yaygınlaştırırken, mevcut konvansiyonel hatların da kalitesinin artırıldığına dikkat çekerek, bu hatlarda turizme yönelik seferlerin işletilmeye başlandığını aktardı.

Trenin yalnızca bir ulaşım aracı değil, turizmin canlı tutulması için de önemli fırsatlar sunan bir araç olduğuna dikkat çeken Uraloğlu, bu kapsamda Ankara-Kars parkurunda Doğu Ekspresi’nin alternatif olarak turizm amaçlı Turistik Doğu Ekspresi’nin sefere konulduğunu anımsattı. Sezon seferleriyle ilgili bilgi veren Uraloğlu, "Turistik Doğu Ekspresi, Ankara-Kars yönünde 42, Kars-Ankara yönünde 42 olmak üzere toplam 84 tren sefer yaptı. Dönem sonu itibarıyla bu seferlerde 11 bin 611 yolcu seyahat etti" dedi.

ankara-diyarbakir-turistik-tren-1.jpg

SEYAHAT ETMEYİ SEVENLERE 2 YENİ ROTA MÜJDESİ

Anadolu’yu keşfetmek için tren yolculuğunu tercih edenlere müjdeyi veren Uraloğlu, "Seyahatsever gezgin vatandaşlarımıza yepyeni iki rota daha sunuyoruz. Ankara ile Diyarbakır arasında Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni, Ankara ile Tatvan arasında ise Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treni işletilmeye başlanacak. Turistik trenler, ev konforunda seyahat olanağı sağlayan 9 yataklı vagon ile yemekli vagondan oluşacak." dedi.

Trenlerin güzergahında doğal, tarihi ve kültürel değerleri görme fırsatı sunulacağını aktaran Uraloğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni başkentten 19 Nisan Cuma günü saat 15.55'te, Diyarbakır'dan ise 21 Nisan Pazar günü saat 12.00'de hareket edecek. Ankara-Diyarbakır seferinde tren, Malatya'da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Yolçatı'da 4 saat, Kayseri'de 3 saat turizm amaçlı duracak.

Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treni ise Ankara'dan 17 Nisan Çarşamba günü saat 15.55'te, Tatvan'dan ise 19 Nisan Cuma günü 06.35'te hareket edecek. Ankara-Tatvan seferinde Elazığ'da 4 saat, Tatvan-Ankara seferinde Palu'da 3 saat, Elazığ'da 4 saat ve Kayseri'de 3 saatlik turizm amaçlı duruş yapılacak. Trenlerimiz, hazirana kadar belirli günlerde karşılıklı hizmet verecek ve belirli merkezlerde duracak. Bu trenlerin bilet satışları ise bu hafta başladı."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN