Sunay Akın, Maltepelileri anlattıklarıyla büyüledi

Sunay Akın, Maltepelileri anlattıklarıyla büyüledi

Şair-yazar Sunay Akın, “Yüz yüze” adlı gösterisiyle, Maltepe Belediyesi’nce Dünya Tiyatrolar Haftası nedeniyle düzenlenen tiyatro festivalinde sahneye çıktı.

Cumhuriyet’in yetiştirdiği önemli kadın değerlerden Atatürk ve Hititler’e kadar birçok öyküyü izleyicileriyle buluşturdu. Yer yer duygu dolu anların yaşandığı gösteride izleyenler, Akın’ın anlattıklarıyla büyülü bir gece yaşadı.

Şair-yazar Sunay Akın, “Yüz yüze” adlı gösterisiyle, Maltepeli sanatseverlerin karşısına çıktı. Maltepe Belediyesi’nce Dünya Tiyatrolar Haftası nedeniyle düzenlenen tiyatro festivalinde sahne alan Sunay Akın, yer yer görüntülerini de yansıttığı kişilerle unutulmaz bir geceye imza attı. Belediyeye teşekkür edip izleyicilerin 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü kutlayan Akın, gösterisine Cumhuriyet’in yetiştirdiği önemli kadınları anlatarak başladı. Halife Abülmecid Efendi’nin resimlerindeki ayrıntılardan da bahseden Akın, Mustafa Kemal ile ilgili hem eğlenceli, hem de hüzünlü anekdotlar paylaştı. Mustafa Kemal Atatürk’ün Pera Palas’ta, Çanakkale’de yendiği komutanlarla birlikte kalıp onlara karşı gövde gösterisinde bulunduğunu da anlatan Sunay Akın, bir gün bunu filme çekmek istediğini veya filme çekilmesini istediğini söyledi.

İSTANBUL’UN İŞGAL YILLARINA AİT GÖRÜLMEMİŞ FOTOĞRAFLAR…

İstanbul’un işgal yıllarına ait daha önce görülmemiş fotoğrafları da izleyicileriyle paylaşan Sunay Akın, gösterisini Anıtkabir’in inşası ve Atatürk’ün Hititler ile ilgili araştırmalarını içeren öyküleri anlatarak bitirdi. Akın, “Bilginin ışığında yolumuza devam etmeliyiz. Karanlıkları ışık aydınlatıyor. Bu anlattığım öyküler de bu ışığın bir parçası. Ne kadar farkında olursak o kadar ışığa yürüyeceğiz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN