'Dünyanın en yaşlı erkeği' rekorunu kırmıştı: Hayatını kaybetti! Doğduğunda Birinci Dünya Savaşı henüz başlamamıştı

'Dünyanın en yaşlı erkeği' rekorunu kırmıştı: Hayatını kaybetti! Doğduğunda Birinci Dünya Savaşı henüz başlamamıştı

Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na 'dünyanın en yaşlı erkeği' olarak giren adamın yaşamını yitirdiği öğrenildi. Ölüm haberini, devlet başkanı duyurdu. İşte detaylar...

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, dünyanın en yaşlı erkeği olarak kayıtlara geçen 114 yaşında Juan Vicente Perez Mora'nın Tachira eyaletinde hayatını kaybettiğini açıkladı.

1909 Mayıs ayında dünyaya gelen Juan Vicente Perez Mora'nın 11 çocuğu, 41 torunu ile 18 torununun çocuğu ve 12 torununun torunu vardı.

dunyanin-en-yasli-insani-kim-kac-yasinda-1.jpg

DÜNYANIN EN YAŞLI ERKEĞİ KAÇ YAŞINDA?

Haberglobal'de yer alan habere göre, Guinness Dünya Rekorları, 2022 yılında Juan Vicente Perez Mora'nın dünyanın en yaşlı erkeği ilan etmişti.

Guiness, 2022 yılında yaptığı açıklamada, Juan Vicente Perez Mora'yı, "5 yaşındayken babası ve kardeşleriyle tarlada çalışmaya başladı ve şeker kamışı ile kahve hasadına yardım etti" ifadeleriyle tanımlamıştı.

Hayatını çiftçilikle idame ettiren Juan Vicente Perez Mora, şeriflik de yapmıştı.

dunyanin-en-yasli-insani-kim-kac-yasinda-2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN