Gişe rekoru kırması beklenen ‘Maymunlar Cehennemi’ vizyonda! Kibrine yenilen insan artık maymuna teslim

Gişe rekoru kırması beklenen ‘Maymunlar Cehennemi’ vizyonda! Kibrine yenilen insan artık maymuna teslim

Sinema salonlarında 4’ü yerli 9 film vizyonda. Filmlerde, Disney’in gişe rekorları kırması beklenen ‘Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık’ (Kingdom of the Planet of the Apes) öne çıkıyor. 2010’lardaki üçlemeyle aynı evrende geçen film, serinin hayranlarını 300 yıl sonrasına götürüyor. Yarım asırlık Hollywood destanını yeniden canlandıran iki buçuk saatlik film, insanoğlunun kibirinin çöküşüne neden olduğu ve maymunların baskın tür haline geldiği bir geleceği tasvir ediyor.

Türkiye’de sinema salonlarında bu hafta 4’ü yerli 9 yeni film vizyona giriyor. Filmlerde, Disney’in gişe rekorları kırması beklenen ‘Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık’ (Kingdom of the Planet of the Apes) öne çıkıyor. Fransız yazar Pierre Boulle’un 1963 tarihli bilimkurgu romanına dayanan üçlemenin evreninde geçen film, 1968’deki ‘Maymunlar Cehennemi’nden doğan 2010’lardaki seriyi bir nevi yeniden başlatıyor.

‘Labirent’ serisiyle tanınan Wes Ball’un yönettiği film bir önceki üçlemenin yaklaşık 300 yıl sonrasında geçiyor. Yönetmen, Owen Teague, Freya Allan, Kevin Durand ve William H. Macy’nin başrollerini paylaştığı filmde, Sezar’ın mirasını devralan Noa’nın (Teague) hikayesini ortaya çıkarıyor. 50 yıllık bir Hollywood destanını yeniden canlandıran iki buçuk saatlik film, insanoğlunun kibirinin çöküşüne neden olduğu ve maymunların baskın tür haline geldiği bir geleceği tasvir ediyor. Filmi izleyen sinema eleştirmenleri özellikle görsel efektlere ve maymunların gerçekçi görünümlerine tam puan verdi.

BEYAZ EŞYA

Vizyondaki yerli yapımlar bu hafta komedi ağırlıklı. Hakan Eser yönetmenliğinde vizyona girecek haftanın komedi filmlerinden ‘Beyaz Eşya’, iki buzdolabı yüzünden kendilerini türlü dertlerin içerisinde bulan iki ailenin hikayesini konu ediyor. Filmin oyuncu kadrosunda Özge Yağız, Burak Sevinç, Ferit Aktuğ yer alıyor.

GÖRÜCÜ

İlham Yaşaroğlu’nun yönettiği, Meral Konrat, Elgiz Ekber, Hatun Eliyeva’nın rol aldığı film, evlilik vesilesiyle bir araya gelen ve bu süreçte birbirlerine söyledikleri yalanlar sonucu kendilerini türlü olaylar içerisinde bulan biri Türk diğeri Azarbaycan Türkü iki ailenin hikayesini konu ediyor.

ÇİNGENE KIZI ZEUGMA

Haftanın komedi filmlerinden ‘Çingene Kızı Zeugma’ da, müzeye getirilen değerli bir eserin çalınmasıyla yaşananları konu ediniyor. Kamil Çetin’in yönettiği filmde İnan Ulaş Torun, Aysel Nazim ve usta oyuncu Altan Erkekli rol alıyor.

10kr02man.jpg

KIRMIZI PABUÇLAR

Genç izleyicinin ilgisini çekecek romantik yapımın yönetmen koltuğunda Jesse Ahern ve Joanne Samuel ikilisi oturuyor. Juliet Doherty, Lauren Esposito, Joel Burke gibi oyuncuların rol aldığı film, ‘Kırmızı Pabuçlar’ adlı bir bale oyununda başrol olan Sam’in temsil gecesi kız kardeşinin yaşamını yitirmesiyle yıkılan hayallerine odaklanıyor.

10kr02man1.jpg

ÇOCUKLARA İKİ ANİMASYON

Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek ‘Süper Ajan Bernard: Görev Mars’, yeniden tanınır olmak için gizlice bir göreve katılan ajan Bernard’ın maceralarını konu ediniyor. Haftanın bir diğer animasyonu ‘Süper Köpekler’ de, bir grup sevimli köpeğin komik ve macera dolu hikayesini çocuklarla buluşturuyor.

10kr02man2.jpg

KARANLIKTA BEKLENEN ÜÇ PSİKOPAT

Karanlık salonlarda gerilimi sevenleri vizyonda bu hafta biri yerli iki film bekliyor.

MAKKA: CİNN-İ AZAP

Mert Uzunmehmet yönetmenliğinde vizyona giren filmin oyuncu kadrosunda Oğuzhan Mengübeti, Yağmur Körpe, Raziye Tokgöz, Beray Naz Akyıldız yer alıyor. Film, kara büyü ritüellerinde kullanılan objelere temas eden 12 yaşında Leyla isimli genç bir kızın yaşadıklarını konu ediniyor.

GECE AVI

Ante Novakovic tarafınday yönetilen filmde Shawnee Smith, Taryn Manning, Drew Moerlein rol alıyor. Film, tatil için ıssız bir mobil bir ev alanına giden bir ailenin karanlıkta gizlenmekte olan üç maskeli psikopata karşı verdiği gerilim dolu hayatta kalma mücadelesini aktarıyor.

10kr02-manoo.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN