Mobilya devi İstikbal ve Bellona satılıyor! Kimin alacağı ortaya çıktı: O grup yeni sahibi oluyor

Mobilya devi İstikbal ve Bellona satılıyor! Kimin alacağı ortaya çıktı: O grup yeni sahibi oluyor

Uzun süredir tartışma konusu haline dönüşen İstikbal ve Bellona'nın yeni sahibi belli oldu. 2016 yılında FETÖ iltisaklı olduğu gerekçesiyle TMSF tarafından el konulan Erciyes Anadolu Holding (Boydak Holding) sahibinin kim olduğu tartışılıyordu. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Türkiye'nin en büyük mobilya devleri arasında yer alan İstikbal, Bellona ve Mondi Home şirketlerine bünyesinde bulunduran Boydak Holding, 18 Ağustos 2016 tarihi itibarıyla FETÖ ile bağlantılı olduğu tespit edildi. Bu kapsamda şirketler Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildi. Şirketlerin yeni sahibi hakkında tartışmalar devam ederken o isimlerde tek tek ortaya çıkıyor. Kayseri basınında yer alan haberler doğrultusunda gelecek hafta tmsf'nin Mondihome'un satışı için toplanacağı iddia edildi. Mobilya ödevi için belirlenen satış bedeli ise yaklaşık 2 milyar TL olarak açıklandı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

İSTİKBAL VE BELLONA SATILIYOR

Türkiye'nin dört bir yanında mağazası bulunan dev şirketler yeni sahiplerine kavuşacak. Türkiye'nin hemen her şehrinde yer alan İstikbal ve Bellona'nın hali hazırda şirketlerin en büyük bayilerini işleten Diyarbakır kökenli Abdülkadir Karavil Grubu'na satılacağı ifade edildi.

istikbal-bellona-1.jpg

Satışlar için henüz Net bir rakam belirlenmezken TMSF konuya ilişkin resmi Bir açıklamada bulunmadı. Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alparslan Baki Ertekin, geçtiğimiz süreçte yaptığı Bir açıklamada basın mensuplarına “Bizden duymadığınız her şeyi dedikodu olarak görebilirsiniz.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN