Avrupa Birliği'nden üç Arap ülkesine beş yıl Shengen vizesi! Türkiye'den vize almak ise hayal...

Avrupa Birliği'nden üç Arap ülkesine beş yıl Shengen vizesi! Türkiye'den vize almak ise hayal...

Körfez ülkelerinden yatırımları arttırmayı amaçlayan Avrupa Birliği, bazı Arap ülkelerine vize kurallarını yumuşattı. İşte, Shengen vizesini kolayca alabilecek Arap ülkeleri...

Avrupa Komisyonu; Suudi Arabistan, Umman ve Bahreyn'e vize kurallarını yumuşatma kararı aldı.

3 ülke vatandaşlarının Avrupa Birliği (AB) ülkelerine daha kolay girmesini sağlayacak yeni kurallar kapsamında, ilk defa Shengen vizesine başvuranlar dahil başvurusu kabul edilenlere 5 yıl süreyle çoklu giriş hakkı tanınabilecek.

AB'DEN ARAP ÜLKELERİNE VİZE KOLAYLIĞI

AB'nin Suudi Arabistan'daki Büyükelçisi Christophe Farnaud, yeni uygulamanın AB ve Körfez ülkeleri arasındaki ilişkileri güçlendireceğini söyledi. Vize sürelerinin uzadığını kaydeden Farnaud, vize rejimindeki değişikliğin stratejik ilişkilerin göstergesi olduğunu belirtti.

Medyatava'da yer alan habere göre, karar, AB'nin Körfez Arap ülkelerinden daha fazla yatırım alma politikasının bir parçası olarak görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN