SU7 elektrikli otomobillerin en büyük sorununu bitirdi! Porsce'a birebir benziyor ve çok daha ucuz

Elektrikli otomobil sayısının arttığı bu günlerde şarj teknolojisinin önemi de sık sık gündeme geliyor. Bu kapsamda SU7 yepyeni teknolojisi ile elektrikli otomobillerin sorununu bitiriyor. Üstelik uygun maliyetle. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Hem teknolojinin gelişmesinden hem daha pratik sürüş deneyimi sunmasından hem de çevre dostu olarak bilinmesinden dolayı elektrikli otomobillere olan ilgi her geçen gün artıyor. Üstelik teknolojinin durmadan ilerlemesi elektrikli otomobillerde de etkisini gösteriyor. Lakin elektrikli otomobillerin kullanıcıların kafasına takılan en büyük sorunu “şarj” durumu oluyor. Uzun süreli şarj beklemeleri ya da aracın şarjının hızlı bitmesi elektrikli otomobil kullanıcılarının en büyük derdi olurken SU7 bu sorunu bitirmeye geliyor.

Xiaomi'nin elektrikli otomobil piyasasına iddialı bir giriş yaptığı ve Porsche Taycan'a benzer tasarımıyla dikkat çeken yeni modeli SU7, şarj teknolojisi ile ön plana çıkıyor. SU7'nin en dikkat çekici özelliği, %5'ten %95'e sadece 34 dakikada şarj olabilmesi. Bu hızlı şarj kapasitesi, elektrikli araçların kullanım kolaylığını önemli ölçüde artırıyor ve uzun yolculuklarda sürücülere büyük avantajlar sağlıyor.

yeni-proje-29.jpg

EN BÜYÜK SORUNU TARİHE GÖMDÜ

Geleneksel elektrikli araçlarda hızlı şarj genellikle %10 ila %80 arasında gerçekleşirken, Xiaomi SU7 ile %5'ten %95'e şarj imkanı sunuluyor. Bu geniş şarj aralığı, günlük kullanımda aracın menzilinden daha fazla yararlanılmasını ve sürücülerin daha az şarj duraklamasıyla daha uzun mesafeler kat etmelerini sağlıyor.

Elektrikli araç alırken menzil ve şarj hızı gibi faktörler kadar, aracın şarj eğrisinin de önemli olduğu anlaşılıyor. Xiaomi SU7, bu yeni yaklaşımıyla, yüksek menzil ve hızlı şarj özelliklerinin yanı sıra, şarj sürecinin verimliliğini de maksimize ediyor. Diğer araçlar yavaş şarj hızlarıyla sınırlı kalırken, SU7'nin %90'a kadar yüksek hızda şarj edilebilmesi, sürücülere gerçek anlamda uzun menzil vaat ediyor.

yeni-proje-27.jpg

TAYCAN'IN İKİZİ GİBİ

Araç çıktığı günden beri Porsche'un Taycan modeline aşırı benzerliğiyle bütün ilgileri üzerine topladı. Aralarındaki 5'te bir fiyat farkı da ortaya çıkınca, SU7 geçtiğimiz haftalarda satışa çıkmasına rağmen sipariş patlaması yaşıyor.

yeni-proje-26.jpg

Xiaomi'nin bu yenilikçi elektrikli aracı SU7, sadece teknoloji tutkunlarını değil, aynı zamanda uzun mesafeli sürücüleri de hedef alıyor. Elektrikli araç pazarında rekabetin giderek arttığı bu dönemde, Xiaomi'nin SU7 modeli, sunduğu üstün şarj teknolojisi ile pazarda fark yaratmayı amaçlıyor. Bu özellikler, Xiaomi SU7'yi sadece bir ulaşım aracı olmanın ötesinde, günlük yaşamda büyük bir kolaylık sağlayan bir araç haline getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN