MEB 'yeni müfredat' taslağını paylaştı: Bakan Tekin 'Yüzde 35 seyrelttik' demişti

MEB 'yeni müfredat' taslağını paylaştı: Bakan Tekin 'Yüzde 35 seyrelttik' demişti

Son dakika haberi... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulamaya başlayacak yeni müfredat taslağını kamuoyu ile paylaştı. Milli Eğitim Bakanlı Yusuf Tekin'in yeni müfredatla ilgili "yüzde 35 seyrelttik" açıklaması dikkat çekmişti. "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" olarak adlandırılan yeni müfredat, 9 temel alanda öğrencilere okuryazarlık becerileri kazandırmayı hedefliyor.

Okullarda müfredat değişiyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) uzun süredir üzerinde çalışılan yeni müfredat taslağını kamuoyu ile paylaştı. Bir haftalık sürede görüş ve öneriler alınacak.

Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB), tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek.

Yenilenen programlar kademe ve sınıf düzeylerine göre şöyle:

İlkokul-ortaokul kademeleri için fen bilimleri dersi 3-8. sınıf, hayat bilgisi dersi 1-3. sınıf, ilkokul matematik dersi 1-4. sınıf, ilkokul Türkçe dersi 1-4. sınıf, insan hakları, vatandaşlık ve demokrasi dersi 4. sınıf, ortaokul matematik dersi 5-8. sınıf, ortaokul Türkçe dersi 5-8. sınıf, sosyal bilgiler dersi 4-7. sınıf, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi 8. sınıf, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi 4-8. sınıf.

Lise kademeleri için biyoloji dersi 9-12. sınıf, coğrafya dersi 9-12. sınıf, felsefe dersi 10-11. sınıf, fizik dersi 9-12. sınıf, kimya dersi 9-12. sınıf, matematik dersi 9-12. sınıf, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi 12. sınıf, tarih dersi 9-11. sınıf, Türk dili ve edebiyatı dersi 9-12. sınıf, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi 9-12. sınıf."

Yeni müfredatta ayrıca Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce güncellenen seçmeli ders programları da yer aldı.

yyyyyyy-jpg1.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı'nın son dönemde yürüttüğü çalışmaların ürünü olan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çabanın sonucu olarak ortaya çıktı. Bu modelin oluşturulması sürecinde, akademisyenler, öğretmenler ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla yoğun bir çalışma yürütüldüğü bildirildi.

'YÜZDE 35 SEYRELTTİK'

Konu yoğunluğu azaltılarak, haftalık ders saati artışı yerine yüzde 35'lik bir seyreltmeye gidildi.

GÜNCEL VE MODERN EĞİTİM

Dünyada öğretilen güncel bilgiler müfredata eklendi. Ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitimde kazanılabilecek bilgiler müfredattan çıkarıldı.

UYGULAMA ODAKLI EĞİTİM

Yeni müfredat, teorik bilgilerin yanı sıra uygulama becerilerini de kazandırmayı amaçlıyor. Bu kapsamda okullarda yeni alanlar ve atölyeler planlanacak.

2.jpg

33.jpg

44.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (28)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
28 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN