Cep telefonu tarifelerine rekor zam: Aboneler isyan etti! BTK, yeni tarife ücretlerini duyurdu

Cep telefonu tarifelerine rekor zam: Aboneler isyan etti! BTK, yeni tarife ücretlerini duyurdu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), cep telefonu ücret tarifelerine zam yaptı. İşte, yeni telefon tarifleri...

1 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak tarifeye göre, mobil haberleşme hizmetleri azami ücret tarifesi yıllık yüzde 65 arttı. Bir dakikalık yurt içi araması 3 lira 12 kuruş oldu. Yurt dışı aramaların dakikasıysa 31 lira 35 kuruş olarak belirlendi.

En yüksek fiyatlı hizmet 'numara değişikliği' oldu. Numara değişikliği ücreti 136,52 liraya çıktı. Hat devir ücreti 59,83 lira olarak belirlenirken isim ve unvan değişikliği fiyatı 40,86 liraya çıktı.

TELEFON TARİFELERİNE NE KADAR ZAM GELDİ?

Ekonomim'de yer alan habere göre, faturalarla gönderilen her bir ayrıntı sayfası için 4 lira dokuz kuruş fiyat belirlendi. SMS ücretleri yurt içinde 2 lira 23 kuruş, yurt dışı içinse 5 lira 51 kuruş oldu. Bilinmeyen numaraları aramanın dakikalık bedeliyse 8 lira 84 kuruş oldu.

Yurt dışında ikamet eden vatandaşların yanlarında getirdikleri cihazlar için 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım süreleri iki defaya mahsus 180 güne kadar e-Devlet üzerinden uzatılabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN