Fransa lideri Macron’dan ‘Ukrayna’ açıklaması: Savaşı Rusya kazanırsa…

Fransa lideri Macron’dan ‘Ukrayna’ açıklaması: Savaşı Rusya kazanırsa…

Rusya’nın kanlı Ukrayna işgali 3’üncü yılında devam ederken, Fransa lideri Macron, Rusya'nın savaştan galip çıkması durumunda Avrupa'nın kredibilitesinin sıfıra ineceğini belirterek artık güvende olmayacaklarını söyledi.

France 2 ve TF1 televizyonlarının ortak yayınına katılan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirdi.

Macron, savaşın artık Avrupa topraklarında olduğunu ifade ederek, "Strazburg ve Lviv arasında bin 500 kilometreden daha az mesafe var" dedi. Fransız lider, Rusya’nın savaşı kazanması halinde Avrupa'nın kredibilitesi sıfıra ineceğini ve artık güvende olmayacaklarını savundu.

‘TEK SORUMLUSU MOSKOVA OLUR’

Macron, Rusya'ya karşı savaşmadıklarına ve bu ülkeye karşı savaşmak konusunda da "asla ilk girişimi" kendilerinin yapmayacağına işaret ederek "Tek hedefimiz var; Rusya savaşı kazanamaz ve kazanmamalı" dedi.

Ukrayna'ya askeri birlik gönderme konusunda Macron, "Tüm bu seçenekler mümkün, bunun tek sorumlusu Moskova rejimi olur” değerlendirmesinde bulundu. Ayrıca, Ukrayna'yı desteklemek konusunda hiçbir ihtimali göz ardı edemeyeceklerini vurgulayarak barış istemenin Ukrayna'dan vazgeçmek anlamına gelmediğini ifade etti.

Fransa'nın nükleer silahının, Fransızlara güvence sağladığı değerlendirmesini yapan Macron, Rusya'nın bu savaşta galip gelmesinin Fransızların hayatının değişeceği anlamına geldiğini anlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN