Ukrayna'dan Rus petrolüne ikinci darbe

Ukrayna'dan Rus petrolüne ikinci darbe

Ukrayna'nın üst üste ikinci kez Rus petrolünü hedef aldı. Yetkililer İHA saldırı nedeniyle bir rafinenin alevlere teslim olduğunu ve bölgede yaralanmaların yaşandığını belirtti.

Yetkililer bugün yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın üst üste ikinci gecede Rusya'nın çeşitli bölgelerine kapsamlı bir insansız hava aracı saldırısı başlattığını, bunun yine enerji tesislerini hedef aldığını ve en az bir rafineriyi ateşe verdiğini söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre, Rusya'nın Ryazan bölgesinin Valisi Pavel Malkov, Telegram mesajlaşma uygulamasında "Ryazan petrol rafinerisi bir İHA tarafından saldırıya uğradı" ifadesini kullandı. Çok fazla ayrıntıya girmeden, "Yangın çıktı. İlk bilgilere göre yaralılar var" dedi.

Vali Alexander Gusev, Telegram'da yaptığı açıklamada, Ukrayna sınırındaki Voronej bölgesi üzerinde havada 30'dan fazla İHA'nın imha edildiğini belirterek, sadece küçük hasar oluştuğunu söyledi.

'UKRAYNA RUSYA'DAKİ SEÇİMLERE ENGEL OLMAYA ÇALIŞIYOR'

Bugün düzenlenen saldırılar, dün Kiev'in büyük bir petrol rafinerisine ciddi hasar veren Rusya'daki hedefleri düzinelerce insansız hava aracı ve roketle vurduğu, Ukrayna'nın Rusya topraklarındaki en büyük hava operasyonlarından birinin ardından gerçekleşti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün yayınlanan açıklamasında Kiev'i, saldırıları yoluyla yaklaşan başkanlık seçimlerine müdahale etme girişiminde bulunmakla suçladı.

Putin, Rusya'nın RIA devlet haber ajansına yaptığı açıklamada, "Asıl hedefin, Rusya'daki başkanlık seçimlerini aksatmasa bile, en azından bir şekilde vatandaşların iradesini ifade etme sürecine müdahale etmek olduğuna hiç şüphem yok" dedi.

Rossiya-1 devlet televizyonu geniş kapsamlı bir röportajda.
İki yıl önce Ukrayna'ya geniş çaplı bir işgal başlatan Putin'in 15-17 Mart'taki başkanlık seçimlerini kazanması neredeyse kesin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN