Ukraynalı 5 çocuk Rus esaretinden kurtuldu

Ukraynalı 5 çocuk Rus esaretinden kurtuldu

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Ukraynalı 5 çocuğun Rus esaretinden kurtulduğu ve ülkesine geri döndüğü açıklandı. Geri getirilen çocuklara psikolojik, tıbbi ve sosyal destek verileceği ifade edildi.

Ukrayna'nın Herson Bölge Valisi Oleksandr Prokudin, beş çocuğun bugün Rus esaretinden geri döndüğünü söyledi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, 2022 sonbaharındaki karşı saldırıda Dnipro Nehri'nin batı yakasındaki Herson Bölgesinin bir kısmını kurtardı. Rus birlikleri nehrin doğu kıyısını işgal etmeye devam ederek binlerce aileyi ayırıyor.

cocuklarrr.jpg

RUSYA 19 BİN 500 ÇOCUĞU KAÇIRDI İDDİASI

Savaşın Çocukları adlı örgütün veritabanına göre, Ukrayna'nın tam kapsamlı işgalinin başlangıcından bu yana Rusya tarafından en az 19 bin 500 çocuğun kaçırıldığı doğrulandı ve bunların 400'den azı evlerine geri gönderildi.

Vali Prokudin 2024 yılı başından bu yana Herson Bölgesinin işgal altındaki bölgelerinde Rus esaretinden 35 çocuğun geri getirildiğini söyledi. Çocuklara psikolojik, tıbbi ve sosyal destek verileceği ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN