Bugün kandil mi? Bugün Regaip Kandili mi? 2018 Regaip Kandili ne zaman? Kandil tarihleri

Bugün kandil mi? Bugün Regaip Kandili mi? 2018 Regaip Kandili ne zaman? Kandil tarihleri

Bugün kandil mi? Bugün Regaip kandili mi? 2018 Regaip kandili ne zaman? Diyanet İşleri'nden yayınlanan dini günler takviminde yer alan kandil tarihlerini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Mübarek üç aylardan Recep ayı içerisinde bulunan Regaip Kandili hakkındaki bilgiler merak ediliyor. Regaip Kandili ne zaman ve bugün kandil mi? gibi soruların yanıtını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Bugün Kandil mi? Bugün Regaip Kandili mi? 2018 Regaip Kandili ne zaman? İşte merak edilen bu soruların cevaplarını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Yılın ilk kandili bugün idrak ediliyor. Mübarek üç aylara girmemizin ardından bugün de Regaip Kandilini idrak ediyoruz. Diyanet İşleri tarafından yayımlanan 2018 Kandil tarihlerini ve Regaip Kandili hakkındaki tüm detayları sayfamızdan bulabilirsiniz.

2018 KANDİL GÜNLERİ NE ZAMAN?

22 Mart 2018 Perşembe günü Regaib Kandili.

13 Nisan 2018 Cuma günü Miraç Kandili.

30 Nisan 2018 Pazartesi günü Berat Kandili.

19 Kasım 2018 Pazartesi Mevlid Kandili.

19 Mart 2018 Pazartesi günü Üç Aylar başlangıcıdır.

2018 Kadir Gecesi 10 Haziran Pazar günü.

REGAİB KANDİLİ ÖNEMİ

Regaip Kandili anlam ve önemi nedir merak edenler için derledik. Regaib; rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisidir. Recep ayının da ilk cuma gecesi… Allah’ın mağfiretinin, engin lütuf ve kereminin üzerimize sağanak sağanak yağdığı bir rağbet gecesi…

İstek, arzu ve beğenmedir rağbet… İnsan rağbet ettiği değerlere göre rağbet görür. Regaib Kandili ise her türlü arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı, rağbetlerimizi iyiye, doğruya, güzele, faydalı olana, hakka ve hakikate; regaibimizi Rabbimize yöneltme, bütün işlerimizi O’nun rızasına uygun hâle getirme çabasıdır.

Receb ayının ilk cuma gecesine Regaib gecesi denir. Bu geceye Regaib gecesi ismini melekler vermişlerdir. Her Cuma gecesi kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor. Allahü teâlâ, bu gecede, müminlere, ragibetler yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir. Regaib gecesini ibadetle geçirmeli, kazası olan, hiç değilse bir günlük kaza namazı kılmalı! Kazası olmayan da nafile namaz kılar, Kur'an-ı kerim okur, tesbih çeker, tövbe istiğfar eder. Perşembe günü oruç tutup, gecesini de ihya etmek çok sevaptır. Receb ayında oruç tutmak faziletlidir.

Hz. Muhammed, Ramazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu ay Receb ayıdır. Bu Receb ayında oruç tutmanın sevapları vardır. Bu ayda sevaplar kulların defterlerinin sevap hanelerine, bol bol dökülmesi dolayısıyla da recebül esabb denmiştir. Receb-ül Esabb; Allah'ın rahmetinin cûşa gelip, ikram ü ihsanâtının şarıl şarıl, güldür güldür kullara geldiği ay demektir. Şa'ban bakım ayıdır. Ramazan biçim ayıdır, yâni mahsulün alındığı aydır demişler. Demek ki Receb ayı, bizi Ramazan ayına hazırlayan bir mevsimin ilk adımı olmuş oluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN