İnstagram'a nostaljik özellik geliyor! Facebook ve MSN'de vardı: Şimdi Instagram'da kullanılacak

İnstagram'a nostaljik özellik geliyor! Facebook ve MSN'de vardı: Şimdi Instagram'da kullanılacak

Facebook'un olay yaratan özelliği artık Instagram'da kullanılacak. Bir döneme damga vuran o özellik günümüzün de popüler özelliği haline dönüşecek. Instagram yeni özelliklerle karşımıza çıkarken son yenilik herkese heyecanlandırdı. İşte Instagram'ın yeni özelliği…

2005 yılında Microsoft tarafından hayatımızda yer edinen o özellik 2013 yılında Windows Live Messenger ya da daha sık tercih edilen adıyla MSN’in unutulmaz özelliği olarak karşımıza çıktı. Bir zamanlar Facebook'ta da kullanılan Dürtme (Nudge) özelliği artık Instagram'a geliyor. İşte Instagram'ın yeni özelliği…

INSTAGRAM KULLANICILARI HEYECANLI

Instagram'a gelen tüm güncellemeleri önceden paylaşan Alessandro Paluzzi, son gelişmeyi paylaşmaktan da geri durmadı. Paluzzi, Instagram'ın Nudges yani dürtme özelliği üzerinde çalıştığını ifade etti. Bu özelliğin Instagram'ın DM bölümünde yer alacağı belirtilirken mesela mesajlaştığımız kişinin çevrimiçi olması durumunda sohbet ekranında şu anda aktif dürt butonu karşınıza çıkacak.

instagram-durtme.jpg

2015'TE KALDIRILDI

2004 yılında Meta CEO’su Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook nostaljik özelliği uygulamaya eklemeyi unutmadı. Uzun bir süre kullanıcıların en sevdiği özelliklerden biri olarak karşımıza çıkan bu özelliğin Meta CEO’su Mark Zuckerber tarafından sarhoşken bulunduğu itirafı da gelmişti. 15 yıl önce kaldırılan Facebook'un Dürtme (Poke) özelliği yeniden gündemde yer alıyor.

msn.jpg

MSN'DE BULUNAN HANGİ ÖZELLİKLER INSTAGRAM'DA OLMALI?

MSN'de bulunan efsanevi özellikleri hatırlayacak olursak başlıca akla gelenler şu şekildedir:

  • Şekilli yazı karakterleriyle kullanıcı adını yazmak.
  • Çevrimiçi - çevrimdışı yapma seçeneğiyle kişi listesinin dikkatini çekmek.
  • Sohbet anında oyun oynamak.
  • Çeşitli hareketli ekranın tamamını kaplayan çıkartmalar.

Instagram'ın dürtme özelliğinin henüz yapım aşamasında olduğu belirtilirken Reels kullanıcılarının çok sevineceği bir özellik olacağı da aktarıldı. Reels videolarının Tıpkı TikTok'ta olduğu gibi 10 dakikaya çıkarılması da planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN