1 Milyar liralık yenidoğan dolandırıcılığı: Doktor imza attığı sırada eğlence mekanındaymış

1 Milyar liralık yenidoğan dolandırıcılığı: Doktor imza attığı sırada eğlence mekanındaymış

İstanbul ve Tekirdağ'da, özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine hasta bebek sevk ederek devleti yaklaşık 1 milyar lira zarara uğratan bir şebeke tespit edildi. Soruşturma sonucunda, doktor imzalarının hemşireler tarafından atıldığı ve bir doktorun imza attığı sırada bir eğlence mekanında olduğu belirlendi. Ayrıca, şebekenin bir market kasiyerine de rapor hazırlattığı ortaya çıktı.

İstanbul ve Tekirdağ'daki özel hastanelerde gerçekleştirilen kapsamlı bir operasyon, yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde gerçekleştirilen büyük çaplı bir sahtecilik ağını ortaya çıkardı. Emniyet güçleri tarafından düzenlenen operasyonla, devleti yaklaşık 1 milyar lira zarara uğratan bir şebeke çökertildi.

DOKTORLAR YOK, HEMŞİRELER İMZA ATIYOR

Operasyon, hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde yapılan sahtecilikleri ve usulsüzlükleri gözler önüne serdi. Soruşturma kapsamında, doktorların olmadığı zamanlarda hemşirelerin raporlara imza attığı, hatta bir doktorun rapor imzaladığı saatte barda eğlenceye katıldığı tespit edildi. Ayrıca, bir market kasiyerinin bile yarı zamanlı olarak çalıştırılarak hastane raporları hazırladığı belirlendi.

BEBEKLERİ PARA İÇİN YOĞUN BAKIMDA TUTTULAR

Şebekenin işleyişi, özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım servislerine hasta bebek sevkiyatı yaparak, bu hastanelerin tam kapasite çalışmasını sağlamak üzerine kurulu. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) özel hastanelere günlük 8 bin lira ödeme yapılması nedeniyle, iyileşmiş bebekler dahi gereksiz yere yoğun bakımda tutuluyordu.

OPERASYON VE TUTUKLAMALAR

Düzenlenen operasyonla, şebekeye üye olduğu tespit edilen 14 doktor, 16 hemşire ve 8 hastane görevlisi olmak üzere toplam 40 şüpheli yakalandı. Yakalanan zanlılardan 14'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İMZA ATTIĞI SAATTE EĞLENCE MEKANINDAYMIŞ

Yoğun bakım ünitelerinde 7 gün 24 saat zorunlu doktor bulunması gerekirken bu kurala uyulmadığı da HTS kayıtlarıyla tespit edildi.

Kayıtlarda hekimlerin hastanede olmadığı, doktorlar yerine hemşirelerin raporları imzaladığı ortaya çıktı. Bir doktorun da rapora imza attığı saatte içkili mekanda eğlence olduğu soruşturmaya yansıdı.

AMBULANS ŞOFÖRLERİ HEKİM OLMUŞ

Bazı ambulans şoförlerinin de kendilerini hekim olarak tanıtıp hasta yakınlarıyla konuştuğu öğrenildi.

İddiaya göre yoğun bakım servisinde işlerin yoğunluğu nedeniyle personel ihtiyacı duyan şebeke, bir markette çalışan kasiyere de rapor hazırlattı.

Kasiyerin sadece epikriz raporu (Hastanede yatan hastalara taburcu olurken verilen hasta çıkış özeti) hazırlamak için hastanede yarı zamanlı işe başlatıldığı öne sürüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN