Ne simit ne de Ankara Tava! ABB açıkladı: Başkentte 2023 yılında en çok tüketilen ürünler bakın ne oldu?

Ne simit ne de Ankara Tava! ABB açıkladı: Başkentte 2023 yılında en çok tüketilen ürünler bakın ne oldu?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından açıklanan Sebze ve Meyve Toptancı Hali verileri kapsamında Ankaralıların geçen yıl en çok tükettiği besinler belli oldu. Açıklanan verilerde en çok tüketilen besin ise ne simit ne de Ankara Tava oldu. İşte 2023 yılında Ankaralıların en çok tükettiği besinler…

Ankara halkının geçen yıl hangi besinleri tükettiği belli oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Sebze ve Meyve Toptancı Hali verileri açıklandı. İşte, açıklanan verilere göre Ankaralıların en çok tükettiği ürünler…

ANKARA’DA EN ÇOK BU ÜRÜNLER TERCİH EDİLDİ

ABB tarafından açıklanan Sebze ve Meyve Toptancı Hali verilerine göre başkent halkı 2023 yılında en fazla domates ve karpuz tüketti. Ocak ile Aralık ayları arasını kapsayan süreçte toplam 98.249 ton domates, 85.416 ton da karpuz tüketildi. Bu veriler kapsamında Ankaralılar 2023’te sebze olarak domates, meyve olarak da karpuzu tercih etti.

ABB’nin çatısında gerçekleştirdiği yenileme ve tadilat çalışmaları sonrasında gerek hal esnafı gerek vatandaşlar daha güvenli ve sağlıklı bir ortama dönüşen Ankara Sebze ve Meyve toptancı Hali’ne 2023’te toplam 816.985 ton ürün girişi oldu.

ankaralilarin-en-cok-tukettigi-besinler-1.jpg

2023 yılının ocak ve aralık ayları arasındaki dönemde en çok tüketilen meyve 85.416 ton ile karpuz oldu. Karpuzun ardından 36.196 ton satış ile portakal ve 34.869 ton satış ile mandalina tercih edildi. Ankaralıların en çok tükettiği sebze ise 98.249 ton satış ile domates oldu. Aynı zamanda 66.143 ton patates, 43.528 ton salatalık satışı yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN