Türk silahı SAR9 SOCOM ABD polisinin envanterinde

Türk silahı SAR9 SOCOM ABD polisinin envanterinde

Türkiye'nin ve Avrupa'nın önde gelen silah üreticilerinden biri olan Sarsılmaz, uluslararası alanda kazandığı başarılara bir yenisini daha ekledi. ABD'de iki kez "yılın tabancası" seçilen SAR9 ürün ailesinin, Özel Kuvvetler için özel olarak tasarlanan SOCOM tabanca modeli, ABD'nin Teksas eyaletinde bulunan Galveston Polis Departmanı'nın görev silahları envanterine dahil edildi.

Türkiye'nin ve Avrupa’nın en büyük silah üreticilerinden Sarsılmaz, 150 yılı aşkın tecrübesiyle uluslararası alanda yeni bir başarıya daha imza attı. ABD'de iki kez "yılın tabancası" seçilen SAR9 ürün ailesinin SOCOM modeli, Teksas eyaletindeki polis departmanları tarafından görev tabancası olarak kabul edildi.

SAR9 SOCOM, 9 mm'lik tabanca, özel kuvvetlerin zorlu koşullardaki taleplerini karşılamak üzere tasarlanan ve dünyanın en titizlikle test edilen ateşli silahlarından biri olan SAR9'un DNA'sından üretildi.

Geçtiğimiz hafta içinde görev tabancalarını teslim alan Teksas'taki Galveston polis departmanının memurları, silahları departman poligonunda denedi. SAR9 SOCOM'a olan beğenilerini dile getiren polis memurları, güvendikleri bir tabanca ile hizmet vermenin kendilerini rahatlattığını ifade etti. Departmanın polis şefi Doug Balli, SAR9 SOCOM'un sağladığı kusursuz atış konforundan övgüyle söz etti.

55g5s.jpg

'ABD'DE ÜRETİME BAŞLAMA KARARI ALDIK'

Sarsılmaz’ın geliştirdiği 300’ün üzerinde askeri ve sivil modelin, 80’den fazla ülkenin silahlı kuvvetleri, emniyet teşkilatları ve sivil kullanıcıları tarafından tercih edildiğini vurgulayan Sarsılmaz Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş, şunları söyledi:

“SAR9 SOCOM’un Teksas polis departmanının 5 görev silahından biri olarak seçilmesi bizi çok mutlu etti. ABD emniyet teşkilatının bir bölümünün bu özel silahı kullanacak olması çok güçlü bir motivasyon. 340 milyonluk ABD nüfusuna karşılık ülkedeki silah sayısı 393 milyonun üzerinde bulunuyor. Pandemi sonrasında ABD’de silah satışlarında ciddi bir artış da yaşandı. Tüm bunları değerlendirerek ABD’de üretime başlama kararı aldık ve hızla üretim hattımızı kuruyoruz.”

Sarsılmaz'ın ABD distribütörü SAR USA yetkilileri ise SAR9 SOCOM'un Teksas polis departmanı tarafından tercih edilmesinin, firmanın ABD pazarındaki etkinliğinin artması açısından önemli bir adım olduğunu vurguladılar. SAR USA yetkilileri, Sarsılmaz silahlarının ABD'deki polis teşkilatlarının öncelikli tercihi olması hedeflerinin altını çizdiler.

SAR9 SOCOM, özel kuvvetler için üretilen SAR9 ailesinin bir üyesi olarak Türkiye'nin ilk yerli ve milli tabancası olma özelliğini taşıyor. Üst düzey teknik özellikleriyle dikkat çeken bu model, Türkiye'de SAR9 SP olarak da satışa sunuluyor.

SAR9 serisinin tüm üstün özelliklerine sahip olan SAR9 SOCOM, standart özelliklere ilave olarak; 17 ve 21 lik şarjör seçenekleri, susturucu bağlantısı, pratik kullanım avantajı sunan yükseltilmiş gez ve arpacık, şarjör kılavuzu (magwell), kordon halkası, her türlü aksesuara mükemmel uyum sağlayan picatinny ray ve art arda atışlarda maksimum performansı sağlayan soğutma kanalı gibi özellikler taşıyor.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN