Maraş depremleri sonrası oluştu: Çevredeki köyleri tehdit ediyor

Maraş depremleri sonrası oluştu: Çevredeki köyleri tehdit ediyor

Maraş depremlerinin ardından Gaziantep'in İslahiye ilçesinde doğal göl oluştu. Deprem sonrası heyelanla meydana gelen göl, çevre köyleri de tehdit etti. Köylerin su altında kalma riski sebebiyle 15 metre derinliğindeki gölden su tahliyesi yapıldı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından bölgede çok sayıda obruk oluşmuştu. Bu durum bölge halkını tedirgin ederken, depremlerden en çok etkilenen ilçelerden biri olan İslahiye'de şaşırtıcı bir doğa olayı da meydana geldi.

Depremin etkisi ile birlikte dev kayalar Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yerinden oynadı. TRT Haber'de yer alan bilgiye göre; dağdan düşen kaya ve tonlarca toprak derenin önüne set oldu. Bölgede gölet oluştu.

fgdfgd.jpg

Deprem sebebi ile meydana gelen heyelan, iki dağ arasındaki geçişi kapadı. Oluşan doğal gölette elektrik direkleri su altında kaldı.

ÇEVRE KÖYLERİ TEHDİT EDİYOR

İdilli deresindeki taşma riski, çevredeki köyleri tehdit edince harekete geçildi.

cgdfgsdv.jpg

Deprem felaketinin hemen ardından dağlardan kayan toprak parçası ve kaya parçalarının oluşturduğu doğal gölden dolayı bir çok köy sel taşkınıyla karşı karşıya kalmıştı. Ancak DSİ ekiplerinin aldığı tedbirler sayesinde 15 metre seviyesine çıkan doğal gölde su seviyesi 5 ayda 6 metre çekilmiş durumda.

ekran-alintisi.jpg

Taşkın ve 5 köyün su altında kalma riski ortadan kaldırıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN