Gaziantep'te aynı daireyi birden fazla kişiye sattılar: Hayallerimiz mağdur

Gaziantep'te aynı daireyi birden fazla kişiye sattılar: Hayallerimiz mağdur

Bir inşaat firması Gaziantep'in çeşitli yerlerinde yaptığı binalardaki daireler için onlarca vatandaşla sözleşme imzaladıktan sonra aynı daireleri başka şahıslara da sattı. Parasını veren, noterden tasdikini alan 400 vatandaş evlerine sahip olamadı. Olayla ilgili 15-20 kişinin Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada mağdurlar 'Hayallerimiz mağdur, biz adalet istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Gaziantep’te bir inşaat firmasının 2019 yılında kentin çeşitli yerlerinde yaptığı binalardaki dairelerin her biri için onlarca vatandaşla sözleşme yaptıktan sonra daireleri başka şahıslara sattığı iddia edildi. Dairelerin başkalarına satılması ile mağdur olan 400 vatandaşın ev sahibi olma hayalleri suya düştü. Mağdurlar yaptıkları basın açıklaması ile firma yetkililerinin ceza almasını istedi.

'DAVADA 15-20 KİŞİ YARGILANIYOR'

Konuyla ilgili konuşan Avukat Mehmet Yılmaz Çelik, “2019 yılında ev alma umudu olan mağdurlar yılların birikimlerini bir inşaat firmasına verdi. Bu şirket, aynı daireyi birden fazla kişiye satarak 400 vatandaşı mağdur etti. Yıllardır bu insanlar adalet savaşı veriyor. Konu ile ilgili dava açıldı ve devam ediyor. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bu davada da 15-20 kişi yargılanıyor” ifadelerini kaydetti.

7833860.jpg

'HAYALLERİMİZ MAĞDUR'

Mağdurlardan Miyase Demirdelen ise, “Bu firma bir daireyi 10 kişiye sattı. Biz paramızı verdik, noterden tasdikimizi aldık ama dairemizi alamadık ve dolandırıldık. Beş yıldır hukuk mücadelesi veriyoruz. Hayallerimiz mağdur, biz adalet istiyoruz. Devlet yetkililerinden destek bekliyoruz. Burada çok sayıda vatandaş çok zor durumda ödeme yaparak ev almak isterken dolandırıldı. Biz adalet istiyoruz” diye konuştu

'BUNLAR PARAMIZI YEDİLER'

Bir diğer mağdur vatandaş ise konu hakkında, “Çocuğum benim için ’ev alayım da annem rahat etsin’ diye düşünürken böyle bir olay geldi başımıza. Bunlar paramızı yediler. O dönem iyi bir para olan 65 bin lira verdim ben bunlara. Beş yıldır böyle mağduruz. Ben evimi istiyorum, adalet istiyorum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN