27 yaşındaki genç doktor ameliyatta can vermişti! Aileden şoke eden iddia

27 yaşındaki genç doktor ameliyatta can vermişti!  Aileden şoke eden iddia

Kırıkkale'de yaşayan 27 yaşındaki Dr. Melike Sargın İlhan, görev yaptığı Tıp Fakültesi Hastanesi'nde girdiği böbrek taşı ameliyatında hayatını kaybetti. 23 Nisan günü resmi tatilde kızlarının ameliyata alındığını belirten acılı aile, ameliyatla ilgili "Benim kızım ihmalden öldü, ben hastaneden şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimi alan Dr. Melike Sargın İlhan, böbrek taşı ameliyatı olmak için masaya yattı. İddiaya göre ameliyat sırasında uzman doktor yoktu. Müdahaleyi üroloji ve anestezi asistanları yaptı.

Dr. Melike 6 saat süren ameliyatın ardından entübe edildikten sonra hastanede hayatını kaybetti. 27 yaşındaki genç kızın babası Halil İbrahim (60) ve annesi Hülya Sargın (51) ameliyata giren asistan doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

'ÇOK ACILIYIZ'

Entübe edildikten sonra kızının hayatını kaybettiğini anlatan Sargın, asistanların '6 milimetre taş var, çok basit bir şekilde bu taşı alırız' dediğini iddia ederek ameliyatın saat 10.00'da başladığını söyledi. Sargın 1 saatlik ameliyatın 6 saat sürdüğünü ifade ederek "Aradan bir süre sonra güvenlikler geldi. Beni odaya götürdüler. Dediler ki 'kızın entübe oldu'. Bir böbrek taşından entübe olur mu?" diyerek olanlara isyan etti.

'KIZIM İHMALDEN ÖLDÜ'

"Bize öldükten sonra haber verdiler." diyen Sargın "Anabilim Dalı Başkanı gelmedi. Ameliyatı yapanlar, üroloji asistanı ve anestezi asistanı. Sonra geldiler, ortalığı toplamaya çalıştılar ama bir türlü toparlayamadılar. Benim kızım ihmalden öldü" diyerek savcılığa şikayette bulunduklarını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN