Başkentin en güzel köyü oldu! Duyan duymana söylüyor! Kimse keşfetmeden koşun! Fiyatların yükselmesi yakındır

Başkentin en güzel köyü oldu! Duyan duymana söylüyor! Kimse keşfetmeden koşun! Fiyatların yükselmesi yakındır

Türkiye'nin başkenti doğal güzellikleri ile herkesi hayran bırakmaya devam ediyor. Politika ve bürokrasinin kalbi olarak bilinen Ankara köyleri ile de eşsiz bir güzellik sunuyor. Birçok farklı köy ile çevrelenen Başkentin en güzel köyleri seçildi. Ev fiyatları yükselmeden koşun. İşte tüm detaylar…

Ankara yalnızca politika şehri olmaktan çıkıp doğal güzellikleri ile de ziyaretçilere huzur dolu anlar sunuyor. Ankara'yı çepeçevre saran göz alıcı 8 köy herkesin gözdesi oluyor. Ankara'ya gelen oraya uğramadan gitmeyecek. İşte tüm detaylar…

ANKARA'NIN EŞSİZ KÖYLERİ

1. Alibey Köyü: Kızılcahamam ilçesinin saklı kalmış hazinesi olan Alibey Köyü, adını tarihi bir ağaçtan alır ve Tatar göçmenlerinin yaşadığı bu bölgede doğal ve tarihi zenginlikleriyle ön plana çıkar. Nüfusu yalnızca 55 olan bu köy, ziyaretçilere sakin bir kaçamak sunuyor.

kizilcahamam-alibey-koyu.jpg

2. Ayvacık Köyü: Geçmişte Rumların yaşadığı, şimdi ise ayva ağaçlarıyla ünlü olan Ayvacık Köyü, Ankara merkezine 95 km uzaklıkta yer alır ve doğal güzellikleriyle misafirlerini büyüler.

3. Yeni Dereneci Köyü: Adını köyün içinden geçen dereden alan Yeni Dereneci Köyü, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı ve 136 kişilik nüfusuyla doğanın kucağında huzurlu bir yaşam vaat eder.

4. Olucak Köyü: Kızılcahamam’ın küçük fakat tarih dolu köşesi olan Olucak Köyü, Yıldırım Beyazıt’ın Ankara Savaşı sırasında bu bölgede olduğuna dair rivayetlerle doludur.

ayvacik-koyu.jpg

5. Kırkırca Köyü: Makedon göçmenlerin hikayesini barındıran Kırkırca Köyü, 15. yüzyıldan kalma Makedon kalıntılarına ev sahipliği yapar ve ilginç bir anekdotla adını almıştır.

6. Yukarıhüyük Köyü: Kızılcahamam’a bağlı ve nüfusu sadece 43 olan Yukarıhüyük Köyü, sakinliği ve doğasıyla ziyaretçilere dingin bir deneyim sunar.

7. Otacı Köyü: Ankara Savaşı sırasında kurulan bir sahra hastanesine ev sahipliği yapmış olan Otacı Köyü, şifalı suları ve huzurlu atmosferiyle bilinir.

8. Yeşilköy Köyü: Malazgirt Savaşı sonrası Türklerin Anadolu’ya yerleştiği önemli köylerden biri olan Yeşilköy Köyü, azalan nüfusa rağmen hala tarih ve doğanın birleştiği eşsiz bir güzelliğe sahiptir.

KÖYLERDEKİ NÜFUS DAĞILIMI

Ankara'da modern yaşamın yanı sıra köy hayatı da devam ediyor. Şehir hayatının getirdiği kolaylıkların aksine köyde yaşam tarzı daha çok yaşlı nüfusa hitap ediyor. Genç kesim şehrin kolaylıklarından yararlanmak için merkeze göç ederken yaşlılar ise eski gelenekleri sürdürmeye devam ediyor. Ekonomik açıdan bakıldığında köyde yaşamın daha zorlu bir koşul sağladığı görülürken genç nüfus iş olanakları nedeniyle şehirlere yerleşmeyi tercih ediyor. Tüm bunlara rağmen Ankara'nın köyleri yaşlı nüfus canlılığını koruyor.

GELENEKLER YAŞATILIYOR

Ankara'nın köylerine baktığımızda düğün gelenekleri, kültürel miras hala yaşatılmaktadır. Düğün süreçleri geleneksel bir şekilde devam ederken erkek tarafının kız tarafına dünürcü göndermesi ile süreç ilerlemektedir. Kabul görmesi durumunda söz ve nişan töreni ile evlilik yolunda ilk adımlar atılırken köydeki aile bağları ve topluluk içerisindeki dayanışmada daha güçlü bir hale geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN