Arnavutköy'de inşaat yaptıranlar dikkat: İBB'den o bölgedekilerin hepsine durdurma kararı

Arnavutköy'de inşaat yaptıranlar dikkat: İBB'den o bölgedekilerin hepsine durdurma kararı

Arnavutköy'de inşaat yaptıranlar dikkat! İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Arnavutköy Belediyesi'ne resmi bir yazı gönderdi. Bölgedeki inşaat faaliyetleri durduruluyor! İBB karara uyulmaması halinde yasal işlem yapacağını belirtti...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kanal İstanbul projesi çerçevesinde yapılan inşaatlarla ilgili önemli bir karar aldı. Mahkeme tarafından iptal edilen Kanal İstanbul'un imar planları sonrasında İBB, Arnavutköy Belediyesi'ne resmi bir yazı göndererek, bölgedeki inşaat faaliyetlerinin durdurulmasını talep etti. İBB'nin yazısında, ilçe belediyesinin talebe uymaması halinde, İBB ekiplerinin yasal işlem yapacağı belirtildi.

İBB'NİN KARARI HANGİ PROJELERİ KAPSIYOR?

İBB'nin bu kararı, Kanal İstanbul güzergahı üzerinde yer alan ve imar planları iptal edilen projeleri kapsıyor. Bu gelişme, bölgede devam eden veya başlaması planlanan inşaatlar için ciddi bir uyarı niteliğinde. İnşaat yaptıran vatandaşlar ve yatırımcılar, İBB'nin aldığı bu durdurma kararı karşısında belirsizlikle karşı karşıya kaldı.

İlgili belediyeler ve inşaat şirketleri, İBB'nin bu hamlesine nasıl bir tepki verecekleri ve sürecin nasıl işleyeceği konusunda henüz net bir açıklama yapmadı. Ancak İBB'nin aldığı kararın, bölgedeki inşaat faaliyetlerini önemli ölçüde etkileyebileceği öngörülüyor. Bölgedeki gayrimenkul geliştiricileri ve vatandaşlar için gelişmeleri yakından takip etmek büyük önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN