Kıdem tazminatlarına vedaya hazırlanın! Tarih netleşti

Kıdem tazminatlarına vedaya hazırlanın! Tarih netleşti

Milyonlarca kişiyi etkileyecek yeni haber ünlü isimden geldi. Ekonomist Turhan Bozkurt, o tarihe dikkat çekerek kıdem tazminatının tarihe karışacağını duyurdu. İşte, Turhan Bozkurt’un milyonları ilgilendiren o paylaşımı…

ESMAGÜL KOÇAK

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren kıdem tazminatına ilişkin çarpıcı bir açıklama yapıldı. Çalışan işçinin hizmet süresi boyunca verdiği emeğin karşılığını almasını sağlayan bu yasal sistemle alakalı beklenmedik bir gelişme yaşandı. Ekonomist Turhan Bozkurt o tarihi işaret ederek çalışanları uyardı…

O TARİHE DİKKAT!

Sosyal medya hesabından hem emeklilere hem de çalışanlara ilişkin sık sık bilgilendirici paylaşımlarda bulunan ekonomist Turhan Bozkurt şimdi de kıdem tazminatına ilişkin ortalığı karıştıracak bir açıklamada bulundu. Seçimleri işaret eden bozkurt, seçimlerden sonra kıdem tazminatının tarihe karışacağını söyledi. Konuyla alakalı yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

KIDEM TAZMİNATI FONU NEDİR?

Eski sistemde kıdem tazminatı belli şartların sağlanmasına bağlı olarak hak edilebiliyordu. Mesela 6 aydan önce istifa halinde işten çıkarılma işveren tarafından yapılsa da kıdem tazminatı hak edilemezken 6 ay doldurulursa kıdem tazminatı alınabiliyordu. Ayrıca askere gitme, evlenme gibi durumlarda da kıdem tazminatı hak edilebiliyordu.

Yeni sistemde ise işçi 1 gün bile sigortalı çalışırsa kıdem tazminatını hak edebiliyor. Artık işverenin işçisinin kıdem tazminatını işe başladığı ve sigortasının yapıldığı günden başlayarak kıdem tazminatı fonu bünyesine yatırması gerekiyor. Bu sayede işverenlerden alınan kıdem tazminatları bir fonda toplanacak. İşçi işten çıkarılsa dahi kıdem tazminatı hakkını koruyacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN