Ölen kedisinin yokluğuna dayanamadı, 50 bin dolar vererek kedisini klonladı! Duyanların ağzı açık kalıyor

Ölen kedisinin yokluğuna dayanamadı, 50 bin dolar vererek kedisini klonladı! Duyanların ağzı açık kalıyor

Kedisini ani bir trafik kazasıyla kaybeden kadın kedisinin ölümüne dayanamayıp özlemini gidermek için akla hiç gelmeyecek bir yönteme başvurdu. Ölen kedisinin yokluğuna dayanamayan kadın kedisini klonladı. Bu işlem için 50 bin dolar ödedi...

Kanadalı bir kadın, ölen evcil hayvanının genetik ikizlerini oluşturmak için Teksas merkezli bir biyoteknoloji şirketine başvurdu. Kris Stewart adlı kadın, trajik bir trafik kazasında hayatını kaybeden kedisinin DNA'sını kullanarak iki klon kediyi yaptırmak için 50.000 dolar ödedi.

HÜCRE KLONLAMASI YAPILDI

Daily Mail'de yer alan habere göre, Stewart'ın ölen kedisinin hücrelerinden birinin çekirdeği, somatik hücre klonlaması yöntemiyle yeni bir yumurta hücresine aktarıldı. Bu işlem sonucunda, ölen kedinin genetik kopyaları olan iki klon kedi doğdu. Yumurta, kedinin genetik materyalini taşıyan bir taşıyıcı anneye yerleştirildi.

Stewart, yaptığı açıklamada, "Kedim tarafından yaşanması gereken daha fazla yaşam varmış gibi hissettim" dedi. ViaGen şirketiyle anlaşma sağlayarak kedilerin klonlanmasını gerçekleştirdiğini dile getirdi. Stewart, ViaGen'in hizmetleri sayesinde artık ölen kedisi yerine 2 yeni evcil hayvana sahip olduğunu ifade etti.

AYNI İŞLEM KÖPEKLER VE ATLAR İÇİN UYGULANABİLİYOR

ViaGen, klonlama hizmetlerini sadece kedilerle sınırlı tutmuyor. Şirket ayrıca at klonlaması da yapıyor. Köpekler ve kediler için 50.000 dolara, atlar için ise 85.000 dolara mal olan bu hizmet, evcil hayvan sahiplerine genetik kopyalarını yaratma imkanı sunuyor.

ViaGen'in kullandığı teknik, ünlü İskoç koyunu Dolly'nin üretilmesinde kullanılan somatik hücre nükleer transferi yöntemine dayanıyor. Bu teknik, DNA'nın bir donör hücresinden çıkarılması ve başka bir hücreye aktarılmasını içeriyor. Somatik hücre klonlaması, basit bir kavram olmasına rağmen uygulanması zor bir işlem olarak biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN