Annenin beslenmesiyle çocuğun yüzü şekilleniyor! Yeni araştırmayla ortaya çıkıt: Protein ağırlıklı beslenince...

Annenin beslenmesiyle çocuğun yüzü şekilleniyor! Yeni araştırmayla ortaya çıkıt: Protein ağırlıklı beslenince...

Yapılan son araştırma Nature Communications dergisinde yayınlandı. Hamilelik döneminde annenin beslenme alışkanlıklarıyla çocuğun yüz hatlarının şekillenmesinde etki etti ortaya çıktı. Eğer anne protein ağırlıklı beslenirse...

Hamilelik döneminde annelerin beslenme alışkanlıklarının, bebeklerin yüz hatlarının şekillenmesinde önemli bir rol oynadığına dair yeni bir araştırma ortaya çıktı. Yapılan çalışmalar, annenin hamileyken tükettiği besinlerin bebeklerin yüz görünümünü etkileyebileceğini gösteriyor.

İNCE AMA BELİRGİN DEĞİŞİKLİKLERE NEDEN OLUYOR

Nature Communications dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, uluslararası bilim insanları, anne diyetindeki protein seviyelerinin mTORC1 aktivitesini düzenlediğini ve bu durumun embriyoların kraniyofasiyal (kafa ve yüz) şeklini etkilediğini belirterek "Anne diyetindeki protein seviyesinin modülasyonunun mTORC1 aktivitesini düzenlediğini ve bunun da embriyoların kraniyofasiyal şeklinde ince ama belirgin değişikliklere yol açtığını bulduk. Bu durum farklı yüz özelliklerinden oluşan bir 'spektruma' yol açıyor" denildi. Fareler ve balıklar üzerinde yapılan deneylerde, farklı diyetlerin uygulanmasının rahimdeki mTORC1 sinyalini değiştirdiği ve yavruların belirli yüz özelliklerine sahip olduğu gözlendi.

Anne karnındaki bebek ağlar mı? - Güncel Haberler Son Dakika

Araştırmacılar, protein ağırlıklı beslenen çocukların genellikle daha geniş burunlara ve çenelere sahip olduğunu tespit etti. Bunun yanı sıra, hamilelik sırasında alınan protein miktarının artmasıyla mTORC1 genlerinin daha aktif hale geldiği ve bu durumun bebeklerin yüz hatlarını belirgin şekilde etkilediği kaydedildi.

Araştırmacılar, bu bulgunun insan yüzündeki ince farklılıkların anne karnında beslenme tarafından tetiklenen genler tarafından oluşturulduğunu ve bu sayede bir bebeğin yüz görünümüne "ince ayar" yapılabileceğini belirtti. Annelerin düşük proteinli gıdalarla beslenmesinin daha ince yüzlere ve sivri hatlara yol açabileceği vurgulandı.

Araştırmacılar, bu durumun bazı hayvanlarda doğdukları ortama uyum sağlama avantajı sağlayabileceğini ifade etti. Örneğin, düşük besinli bir diyet tüketen balıkların yavrularının daha uzun ve ince burunlu olma olasılığının daha yüksek olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN