Asgari ücrete ‘31 Mart’ müjdesi! Yüzde 15 ile 25 arası zam

Asgari ücrete ‘31 Mart’ müjdesi! Yüzde 15 ile 25 arası zam

Emeklilerin seyyanen zam umudu ve çalışanların asgari ücretteki ara zam beklentisi, seçim öncesinde gündemin ön sıralarında yer alıyor.

2024 Ocak ayında asgari ücret 17.758 TL olarak belirlenmişken, döviz kurlarındaki artış ve enflasyonun yükselmesi neticesinde maaşların değer kaybetmesi, çalışanların asgari ücret artışına olan ihtiyacını daha da önemli hale getiriyor. SGK Uzmanı, asgari ücretle ilgili ara zam beklentilerine yönelik çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

img-4718.jpeg

TGRT’deki açıklamasında, 2024 yılında asgari ücrete yapılması muhtemel ikinci bir zam hakkında konuşan Uzman, enflasyon oranlarına dikkat çekti. Karakaş, “Asgari ücret konusunda yasal düzenlemeler, yıl içinde istenildiği zaman zam yapılabilmesine olanak tanımakta. Mevcut enflasyon oranları göz önünde bulundurulduğunda, Temmuz ayına kadar beklentilerin yüzde 24-25 civarında olması muhtemeldir. Bu durum, çalışanların haklarının korunması adına bir güncellemenin Temmuz ayında yapılmasını olası kılıyor” dedi.

img-4719.jpeg

2022-2023 döneminde de benzer zam beklentileri olduğunu hatırlatan Karakaş, eğer enflasyon yüzde 25 civarında gerçekleşirse, bir güncellemenin kaçınılmaz olacağını belirtti. Milli Gazete’nin haberine göre, eğer ara zam kararı alınacak olursa, zam oranının yüzde 15 ile 25 arasında değişmesi bekleniyor.

Tahmini zam oranlarına göre asgari ücretin nasıl etkileneceği ise şöyle:

• Yüzde 15 zam yapılırsa yeni asgari ücret: 19.552 TL
• Yüzde 20 zam yapılırsa yeni asgari ücret: 20.402 TL
• Yüzde 25 zam yapılırsa yeni asgari ücret: 21.252 TL

Bu tahminler, çalışanların ve ekonomi takipçilerinin yakından izlediği bir konu olmaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN