Yatırım için ev alanlara kötü haber! Böylesi görülmedi: Resmen pul oldu

Yatırım için ev alanlara kötü haber! Böylesi görülmedi: Resmen pul oldu

Konut piyasasındaki yükseliş sonrası yatırım için ev alanlara kötü haber! Böylesi daha önce görülmedi! Ev alanların elinde patladı, resmen pul oldu...

TUNACAN ATALAY

Türkiye'de konut piyasası, yatırımcısına zor günler yaşatmaya devam ediyor. Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nin (BETAM) son raporuna göre, satılık ve kiralık konut fiyatları, enflasyonun yüksek seyretmesine rağmen gerilemeye devam ediyor. Reel bazda konut ve kira fiyatlarındaki düşüş, yatırım olarak konut alanların parasını resmen pul etti.

KONUT FİYATLARI DOKUZ AYDIR DÜŞÜŞTE

İzmir'de konut satışlarında artış yaşandı

Türkiye genelinde konut fiyatları mart ayında, hem aylık hem de yıllık bazda düşüş gösterdi. Ülke genelindeki ortalama metrekare fiyatı 27 bin 816 TL'ye gerilerken, İstanbul, Ankara ve İzmir'de de fiyatlar sırasıyla yüzde 41,3, yüzde 58,6 ve yüzde 45,6 oranında azaldı. Bu düşüşler, konutun bir yatırım aracı olarak giderek daha az tercih edilmesine yol açıyor.

KİRALIK KONUT PİYASASINDA DURUM NE?

Ankara'da Değerlenen Yerler - Kasır Mimarlık

Kiralık konut piyasası da benzer bir düşüş trendi gösteriyor. Ülke genelinde reel kira fiyatları yıllık bazda yüzde 8 gerileyerek, kiracılar için olumlu, yatırımcılar için ise olumsuz bir tablo ortaya koyuyor. Ankara ve İzmir'de kira artış oranları yüzde 6,7 ve yüzde 7,1 olmak üzere daha yüksek seyretse de, bu artışlar enflasyon karşısında yetersiz kalıyor. İstanbul'da ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatı 192,3 TL olurken, Ankara'da 139,4 TL, İzmir'de ise 168 TL olarak kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN