Elinizdeki avucunuzdakileri satın altın alın! New York Times piyasayı karıştıran gerçeği yazdı

Elinizdeki avucunuzdakileri satın altın alın! New York Times piyasayı karıştıran gerçeği yazdı

Piyasalardaki hareketli süreç devam ederken yatırımcılar farklı emtialara yöneliyor. New York Times piyasanın altını üstüne getiren o gerçeği açıkladı. Yatırımcılar elinde avucunda ne varsa satıp altına yönelecek. İşte piyasalardaki son gelişmeler…

Hem Türkiye'de hem de dünyada piyasalardaki hareketli süreç hız kesmeden devam ediyor. Her yatırımcı farklı araçlara yönelirken New York Times'dan gelen açıklama sonrasında kimsenin gözü altından başka yatırım aracını görmeyecek. Son zamanlarda düşüş gösteren altın fiyatlarına seyri hakkında farklı yorumlar gelmeye devam ediyor. New York Times piyasayı derinden sarsan açıklama ile gündeme bomba gibi düştü. Varını yoğunu satan altına yönelecek.

altin.jpg

Çin'in artan altın talebi, uluslararası altın piyasalarında fiyatların sürekli artmasına neden oluyor. New York Times'a göre, Çin sanki hiç altını yokmuş gibi piyasadan altın alıyor. Gazetede yer alan habere göre, Çin'deki tüketiciler ve merkez bankası, jeopolitik ve ekonomik belirsizlikler karşısında güvenli liman olarak altına yönelmiş durumda. Peki bu durum altın fiyatlarını nasıl etkiliyor ve altın biriktirenler için önümüzdeki dönemde ne gibi değişiklikler bekleniyor?

ÇİN'DEKİ ALTIN TALEBİ ARTIYOR

Çin'de hem bireysel yatırımcılar hem de merkez bankası, altın alımlarını hızlandırdı. Özellikle Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi ve artan global gerilimler, altına olan talebi arttırdı. Çin Altın Birliği'ne göre, ülkedeki altın tüketimi son çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 6 artış gösterdi. Bu artış, geçen yılın yüzde 9'luk artışının ardından geliyor ve trendin devam ettiğini gösteriyor.

altin-yatirim.jpg

FİYATLAR NASIL ETKİLENECEK?

Uzmanlar, Çin'in altın piyasasındaki etkisinin, fiyatları daha da yukarı çekeceğini öngörüyor. Çin merkez bankası, ABD dolarına olan bağımlılığını azaltmak ve rezervlerini çeşitlendirmek amacıyla altın alımını artırıyor. Bu, altın fiyatlarının uzun vadede yüksek seviyelerde kalmasına neden olabilir. Çin'in yabancı para birimleri kullanarak altın alması, dolar dışı varlıklara olan ilgiyi artırıyor ve bu da altın fiyatlarını olumlu yönde etkiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN