O hatalar örümcekleri mıknatıs gibi çekiyor! Kendi ellerimizle davet ediyormuşuz, evde örümcek varsa nedeni bu olabilir

O hatalar örümcekleri mıknatıs gibi çekiyor! Kendi ellerimizle davet ediyormuşuz, evde örümcek varsa nedeni bu olabilir

O hatalar örümcekleri evinize adeta mıknatıs gibi çekiyor! Kendi ellerimizle meğer davet ediyormuşuz! Evde örümcek varsa nedeni bu olabilir...

Evlerde örümceklerin belirmesi bazen tatsız bir durum olabilir. Ancak örümcekler genellikle yaşam alanlarında aniden ortaya çıkmazlar. Eğer evinizde örümcekler varsa, muhtemelen bir yerlerde yanlış bir şeyler yapıyorsunuz demektir. Evlerden örümcekleri uzak tutmanın birkaç yolu bulunuyor.

ÖRÜMCEKLERİ EVDEN UZAK TUTMANIN YOLLARI

Öncelikle dış mekan aydınlatmalarına dikkat etmek önemlidir. Yaz aylarında bahçenin ya da verandanın ışıklarının açık bırakılması örümceklerin çekilmesine neden olabilir. Bu nedenle dış aydınlatmayı sensörlü kullanmak ve belirli bir süre sonra otomatik olarak sönen ışıkları tercih etmek örümcekleri uzak tutmada etkili olabilir.

Evin içinde görürseniz sakın öldürmeyin! - Mynet trend

Buharlı banyolar da örümceklerin evlere girmesine neden olabilir. Örümcekler nemli ve rutubetli alanlardan hoşlanırken, buharlı banyolar onları çekebilir. Bu nedenle banyoların düzenli havalandırılması ve duştan sonra camların açılması örümceklerin evlere girmesini engelleyebilir.

Ayrıca evde çok fazla bitkiye sahip olmak da örümcekleri çekebilir. Ev bitkileri örümcekler için ideal bir yaşam alanı sağlayabilir. Bu nedenle evdeki bitki sayısını kontrol altında tutmak ve bitkilerin düzenli olarak bakımını yapmak önemlidir.

Temizlik de örümceklerin evlere girmesini engellemek için önemlidir. Ev ve bahçenin düzenli olarak temizlenmesi, örümceklerin saklanabileceği alanları azaltabilir. Saçak altları, evin köşeleri, mobilyalar ve bahçe eşyaları düzenli olarak temizlenmelidir.

Son olarak, dış mekanda durgun su bulunması da örümceklerin evlere girmesine neden olabilir. Örümcekler nemli ve durgun su bulunan alanlardan hoşlanırken, bu tür alanları kurutarak örümceklerin evlere girmesini engellemek mümkündür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN