Samsun'da okul servisçilerinden yüzde 60 zam talebi

Samsun'da okul servisçilerinden yüzde 60 zam talebi

Samsun Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı, bu yıl okul servis ücretlerine en az yüzde 60 zam yapılmasını önerdiklerini açıkladı. Yeni tarifenin Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden gelecek cevapla belirleneceği ve en geç 6 Eylül'de belli olacağı belirtildi.

Samsun Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Binay, bu yıl okul servis ücretlerine en az yüzde 60 zam yapmayı teklif ettiklerini ve cevap beklediklerini açıkladı. 11 Eylül'de başlayacak olan 2023-2024 eğitim-öğretim yılı öncesinde birçok ilde okul servis ücretleri belli olurken, Samsun'da henüz yeni tarife belirlenmedi. Başkan Hüseyin Binay, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden gelecek cevapla tekliflerinin netlik kazanacağını ve en geç 6 Eylül gibi yeni tarifenin belli olacağını belirtti.

“EN KISA MESAFE 850 TL’DEN BAŞLASIN İSTİYORUZ”

Servis ücretlerine yüzde 60 zam istediklerini vurgulayan Hüseyin Binay şu açıklamalarda bulundu:

“Geçen yıl en kısa mesafede öğrencileri 565 TL’den taşıyorduk. O zamandan bu zaman birçok kalemde maliyetlerimiz oldukça arttı. Özellikle yakıt giderleri ve bakım ücretleri zamlandı. Yeni tarifeyi açıklayan diğer illere baktığınızda yüzde 80’lere varan zam oranları var. Biz halkımıza çok da yük olmamak için yüzde 60’lık zam talebimizi belediyeye ilettik. 5 ya da 6 Eylül gibi yeni tarifenin çıkacağını umuyoruz. Mevcut şartlarda en kısa mesafe yolcu taşıma servis ücretinin 850 TL olmasını istiyoruz.”

Samsun Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Binay, geçen yıl Samsun'da en kısa mesafenin taşıma ücretinin 565 TL, en uzun mesafenin ise 2 bin TL olduğunu hatırlatarak, bu yıl açıklanacak tarifede en kısa mesafenin 850 TL'den başlayıp, uzaklığa göre ücretin 3 bin TL'ye kadar çıkabileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN