Samsun'da imar ve ruhsatta dijitale geçildi: Evrak için belediyeye gitmeye gerek kalmadı

Samsun'da imar ve ruhsatta dijitale geçildi: Evrak için belediyeye gitmeye gerek kalmadı

Samsun'un İlkadım Belediyesi, dijitalleşme çalışmaları kapsamında hizmete giren "E-Belge Platformu" ile imar ve ruhsat süreçlerini dijitalleştirdi. Vatandaşlar artık imar durum belgesi, yapı ruhsatı, yapı denetim ve iskan, eksper inceleme gibi başvurularını belediyeye gitmeye gerek kalmadan E-Belge Platformu üzerinden hızlı bir şekilde yapabilecekler.

Samsun’un İlkadım Belediyesi, dijitalleşme çalışmaları çerçevesinde hizmete giren "E-Belge Platformu" ile imar ve ruhsat süreçlerini dijitale taşıdı. Artık vatandaşlar, imar durum belgesi (E-ÇAP), yapı ruhsatı (E-RUHSAT), yapı denetim ve iskan (E-İSKAN), eksper inceleme (E-EKSPER) gibi başvurularını belediyeye gitmeye gerek kalmadan E-Belge Platformu üzerinden yapabilecekler.

10.jpg

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, E-Belge Platformu hakkında bilgi vererek, vatandaşlara kaliteli, hızlı, güvenli ve şeffaf hizmet sunmayı amaçladıklarını belirtti. Belediyeye gelmek zorunda kalmadan, vatandaşlar istedikleri bilgi ve evraklara İlkadım Belediyesi kurumsal web sitesi üzerinden erişebilecekler. E-Belge Platformu'na giriş yaparak elektronik imzalı belgeleri alabilecekler. Bu uygulama sayesinde, evrak kaybolma veya imzalanmama gibi sorunlar ortadan kalkacak.

11-002.jpg
İLKADIM BELEDİYE BAŞKANI NECATTİN DEMİRTAŞ

Yazılım firması yetkilileri ise toplantıda platformun kullanımını ve getirdiği kolaylıkları anlattı. Vatandaşlar, e-devlet, telefon veya e-posta adresleriyle kendi profillerini oluşturabilecek ve talepleri doğrultusunda ilgili belgeleri sisteme yükleyebilecekler. İmar durumu belgesi ve yapı ruhsatı taleplerinin hangi aşamada olduğu otomatik olarak bildirilecek ve vatandaşlar başvurularını takip edebilecekler.

Onaylanan projeler ve dosyalar elektronik olarak imzalanacağı için vatandaşlar zamandan ve kağıt tüketiminden tasarruf edecekler. Ayrıca, yapı denetim süreci de dijital ortama taşınacak ve tüm bilgiler elektronik ortamda takip edilebilecek. E-Belge Platformu, aynı zamanda yapı kullanma izin belgesi taleplerinde de kolaylık sağlayacak. Ekspertiz incelemeleri de dijital ortamda yapılabilecek, bu sayede kredilendirme işlemleri hızlı bir şekilde tamamlanabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN