Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden satış ilanı: Önce itfaiye binası şimdi tarla ve arsa

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden satış ilanı: Önce itfaiye binası şimdi tarla ve arsa

Samsun Belediyesi daha önce eski itfaiye binasını satılığa çıkartmıştı bu kez tarlaları ve Cumhuriyet Meydanı yanında bulunan bir arsayı satılığa çıkardı. Belediyenin meydandaki arsa için 143 milyon TL satış fiyatı belirlediği belirtildi.

Türkiye'nin en borçlu ikinci belediyesi olarak gösterilen Samsun Büyükşehir Belediyesi, tarlaları ve Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan bir arsayı satışa çıkarttı. Belediye, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan eski sendika binasının yanında yer alan arsa için ticaret-sağlık tesisi ve turizm alanı olarak 143 milyon TL satış fiyatı belirledi.

'3 MİLYARLIK DEV BORÇ'

BirGün gazetesinden Mustafa Bildirici'nin geçtiğimiz haftalarda yaptığı habere göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden sonra, 941 milyon TL ile Türkiye'nin hazineye en borçlu ikinci belediyesi olan Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin asıl toplam borç tutarını ise Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi eski CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, 3 milyar 739 milyon TL olarak açıkladı.

'TARLALARI, ARSALARI SATIŞA ÇIKARTTI'

Belediye borçlar nedeniyle kaynak arayışına girerken, mülkiyetinde yer alan İlkadım, Terme ve Kavak ilçelerindeki arsa ve tarlaların satışına karar verdi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ayrıca Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan yine mülkiyeti kendisine ait olan bin 148 dönümlük arsayı da satışa çıkarttı. Daha önce park alanı olan ancak imar planı ticaret, turizm ve sağlık alanı olarak değiştirilen ve 143 milyon TL fiyat belirlenen arsanın satış ihalesi 26 Eylül Salı günü gerçekleştirilecek.

'MİMARLAR ODASI DAVA AÇACAK'

Öte yandan Mimarlar Odası Samsun Şubesi Kent İzleme Komitesi üyesi İshak Memişoğlu, belediyenin satışa çıkarttığı arsa yerinin daha önce park alanı olduğunu belirterek, "İmar planını değiştirerek burayı ticaret ve turizm alanına çevirdiler. Mimarlar Odası olarak hem burası için hem de satışa çıkartılan Kurupelit itfaiye binası alanı ile ilgili satışın iptali ve satışa dayanak oluşturulan imar planlarının iptaline ilişkin dava açacağız" dedi.

Öte yandan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum ilçesinde bulunan eski Kurupelit itfaiye binası ve alanını da satışa çıkartmış ancak iki kez yapılan satış ihalesine katılım olmamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN