O ilde petrol alarmı! Türkiye'den sevindiren haber: Çalışmalar başladı

O ilde petrol alarmı! Türkiye'den sevindiren haber: Çalışmalar başladı

Gabar'dan gelen petrol müjdesiyle birlikte bölgede büyük bir heyecan yaşanıyor. Son gelişme olarak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), bir ilimizde daha petrol arama çalışmalarına başlayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda Gabar'da bulunan petrol rezervinin müjdesini vermişti. Bu gelişmenin üzerinden fazla bir süre geçmeden TPAO çalışmalarını hızlandırdı. TPAO bir ilimizde daha sondaj kuyuları kurmaya hazırlanıyor.

TPAO, Batman ilinin Kozluk ilçesi sınırları içinde bulunan Köseler-7, Köseler-8, Köseler-9 ve Köseler-10 adlı dört arama kuyusu açarak petrol aramalarını gerçekleştirecek.

Güneydoğu Anadolu bölgesindeki ARI/TPO/K/L47-d1-1 numaralı işletme ruhsatı kapsamında, Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü tarafından Kozluk ilçesinin İnişli Köyü'nde Köseler-7, Köseler-8, Köseler-9 ve Köseler-10 tespit kuyuları açılarak petrol arama faaliyetleri planlanıyor. Bu 36 milyon liralık proje, tespit sondajı çalışmaları olarak yürütülecek ve üretim faaliyetlerini içermeyecektir. Proje, Batman ilinin Kozluk ilçesindeki ham petrol rezervinin varlığının ve miktarının tespit edilmesini amaçlamaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN