Ne tulumba ne baklava! Samsun’un o tatlısına ilgi yoğun: İnsanlar baklavayı bıraktı kiloyla bunu alıyor

Ne tulumba ne baklava! Samsun’un o tatlısına ilgi yoğun: İnsanlar baklavayı bıraktı kiloyla bunu alıyor

Ramazan ayında iftar sofrasını tatlıyla süslemek isteyenler ne tulumba ne baklava tercih ediyor. Bu yılın gözdesi Samsun’un o tatlısı oldu. Öyle ki insanlar baklavayı bırakıp o tatlıyı kiloyla alıyor. İşte herkesin yeni gözdesi olan o lezzet…

Samsun’a özgü yapılan atom tatlısı, Ramazan ayında da damakları şenlendirmeye devam ediyor. Ustalar fırınlarda yoğun mesai harcarken, iftar için hazırlık yapan vatandaş da fırınların önünde kuyruk oluşturuyor…

SAMSUN’UN HAFİF LEZZETİ

Samsun’un sevilen lezzeti atom tatlısı için ustalar fırınlarda yoğun mesai harcıyor. Özellikle Ramazan dışında talebin arttığı atom tatlısı; yumurta akı, şeker ve su ile yapılıyor. Geleneksel yöntemler ile yapılan ve özel bir aparatla şekli verilen tatlı, gevrek yapısı ile biliniyor.

samsun-atom-tatlisi-1.jpg

Atom ustası olan Caner Pala, “Atom yumurta beyazı, su ve şekerden yapılıyor. İçinde başka bir madde yok. Hafif tatlı olarak geçiyor. Ramazan’a özgü bir lezzet. Pişmesi 1 saat kadar sürüyor. İnsanlar özellikle Ramazan ayında rağbet gösteriyor. Ramazan dışında da satıyoruz ama özellikle Ramazan ayında hafif tatlı olarak tüketiliyor. Samsun’a özel bir tatlı” ifadelerini kullandı.

Atomun küçük boyutta olanı 3 TL, büyük boyutta olanı da 5 TL’den satılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN