Meclis İliç Komisyonu çalışmadan seçim arasına girecek

Meclis İliç Komisyonu çalışmadan seçim arasına girecek

Erzincan İliç’te yaşanan maden faciasına ilişkin ihmaller zincirine her gün yeni bir halka eklenirken, göz göre göre gelen cinayeti araştıracak Meclis Komisyonu göreve başlamadan tatile girebilir. İliç Meclis Araştırma Komisyonunu için henüz bir adım atılmadı. 10 gün oldu ancak üye seçimi yapılmadı. Bu hafta da üye seçimi yapılmaması durumunda komisyonun çalışmalarına başlaması seçim sonrasına ertelenmiş olacak.

İliç’te 9 işçinin siyanürlü pasa altında kaldığı faciaya ilişkin bütün partilerin grup başkan vekillerinin imzasıyla kurulması kararı alınan Meclis Araştırma Komisyonuna ise 10 gündür üye seçimi yapılmıyor. Bu hafta da üye seçimi yapılmaması durumunda komisyonun çalışmalarına başlaması seçim sonrasına ertelenmiş olacak.

Enerji ve madenle ilgili düzenlemeler bulunan yasa teklifini ise İliç’teki faciadan sonra seçim sonrasına bırakan iktidarın, araştırma komisyonunu da üye seçimi yapmayarak ötelemeye çalıştığı ifade ediliyor.

Peki bu hafta komisyon üye seçimi yaparak çalışmalarına başlayacak mı? Evrensel’in haberine göre DEM Parti Grup Başkan Vekili Sezai Temelli, üye seçiminin yapılması gerektiğini, çünkü genel kurulun perşembe günü son kez toplanarak seçim arası vereceğini söyledi. Ancak cuma günü iletilen Meclisin haftalık gündeminde komiyonun üye seçiminin olmadığına dikkat çeken Temelli, “İktidar komisyonun kurulmasını çaresiz kaldığı için kabul etti ama gündemden düşürmeye çalışıyorlar” dedi.

ÇİFTAY HÂLÂ İŞÇİLERİ ÇALIŞTIRIYOR

Erzincan İliç’te Anagold firmasının işlettiği altın madeninde meydana gelen faciada “yeni toprak kayması riski” nedeniyle arama-kurtarma çalışmaları 1 Nisan’a kadar durdurulmuş, Anagold çalışanlarına 1 Nisan’a kadar izin vermişti. 10 milyon metreküp toprak altında kalan 9 işçi için bekleyiş devam ederken Çiftay firması riske rağmen işçilerini çalıştırmaya devam ediyor.

Bir Çiftay işçisi, liçin aktığı üst kısımlarda çalışma yapmaya devam ettiklerini belirterek, “Bir sensör koydular en ufak hareketlilikte işçileri sahadan çekiyorlar ama risk devam ediyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN