Mahkeme 'kasten yaralamaya teşebbüs' dedi tuzluğu silah saydı: Avukatın 4 yıl 6 ay hapsi isteniyor

Mahkeme 'kasten yaralamaya teşebbüs' dedi tuzluğu silah saydı: Avukatın 4 yıl 6 ay hapsi isteniyor

Bürosunun yanındaki lokantada müvekkilinin hasımları tarafından silah kabzası ile darbedilen avukat Adem Erol, kendisini yaralayanların peşinden tuzluk atınca hayatının şokunu yaşadı. Soruşturmayı yürüten savcı avukatın fırlattığı tuzluğu 'silah' sayarak 'kasten silahla adam yaralamaya teşebbüs' suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle dava açtı. iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Avukat, "Silahla saldırıp mermiyi silahın ağzına verenlere gül mü atacaktım?" diye konuştu.

Trajikomik olayın adresi Samsun. Samsun Barosu Avukatlarından Adem Erol, geçtiğimiz yıl bürosunun yakınındaki bir lokantada müvekkiliyle görüştü. O esnada müvekkilinin hasımları tarafından silah kabzası ile kafasına vurulan avukat, yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili tutuklanan 3 kişi bir hafta sonunda tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

3-001.jpg

Soruşturmayı yürüten savcı saldırganlardan Muhammet G.K. ve Doğanay S. ile yaralanan Avukat Adem Erol hakkında dava açtı.

TUZLUK FIRLATAN AVUKATA HAPİS ŞOKU

Muhammet G.K. hakkında kasten silahla yaralamadan 4 yıl 6 aya kadar, Doğanay S. hakkında ’birden fazla kişiye karşı zincirleme şeklinde silahla tehdit’ suçundan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

4-001.jpg

Savcı, saldırıda kafasından yaralanan Avukat Adem Erol hakkında ise kendisini silah kabzası ile yaralayan Muhammet G.K. kaçarken peşinden tuzluk fırlattığı için tuzluğu silah sayarak 'haksız tahrik altında kasten silahla adam yaralamaya teşebbüs’ suçunda 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

.jpg

Savcılık tarafından hazırlanan iddianame Samsun 5. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Yargılama 9 Ocak 2024 tarihinde başlayacak.

'GÜL MÜ ATACAKTIM?'

Olayın mağduru iken mağdur-şüpheli olarak hakkında dava açılan Av. Adem Erol, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

2-003.jpg

"Müvekkilimin hasımları tarafından uğradığım saldırıda yaralanmamla alakalı hazırlanan iddianamede tarafım ’silahla kasten adam yaralamaya teşebbüs’ suçundan şüpheli sıfatıyla mahkeme açılmış bulunmakta. Güvenlik kamerası kayıtlarında sabit. 4 kişi saldırıp silahın mekanizmasını çekmesi namlunun ağzında merminin olduğu anlamına gelirken, benim başım yarılmışken, bana yapılan saldırının kim tarafından yapıldığını görmemişken, ansızın gelişen bir olay. Ben yerden kalkıp tarafıma yapılan saldırıyı def etmek amacıyla masada bulunan tuzluğu şahıslara fırlatmam neticesinde tuzluk silah sayılıp ’silahla kasten adam yaralamaya teşebbüs’ suçundan hakkımda dava açıldı. Trajikomik bir durum. Silahla saldırıp mermiyi silahın ağzına verenlere gül mü atacaktım? Yani gül atmış olsaydım, bu kez ’dikeni battı’ diye mi iddianame hazırlanacaktı. Bunun da şaşkınlığı içindeyim. Benim adalete olan güvenim ve inancım sonsuzdur. Sayın yargı makamlarının da durumun hassasiyetinin farkında olacaklarına da inancım tamdır"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN