Halk otobüslerinden toplu karar! 15 Ekim'den sonra... Akbili fulleyin

Halk otobüslerinden toplu karar! 15 Ekim'den sonra... Akbili fulleyin

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'nden yapılan açıklama milyonlarca vatandaşın canını sıkacak. Kooperatif, bu zamana kadar devam eden ücretsiz toplu taşıma uygulamasına son verme kararı aldığını duyurdu. İşte detaylar....

ESMAGÜL KOÇAK

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, ücretsiz binişlere son verilmesi kararı aldıklarını açıkladı. Yapılan açıklamada, 65 yaş üzeri vatandaşlar ile bazı iş kollarında çalışanların ücretsiz faydalandıkları hizmetin artık ücretli olacağı belirtildi.

ZAM YAPMAK YERİNE ÜCRETSİZ TAŞIMA UYGULAMASINI KALDIRDILAR

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin yaptığı açıklamasında, "Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ÖTV zammı ile akaryakıttaki fiyat artışı sonrası ilimizde toplu taşımanın sürdürülebilirliği için yaptığımız hesaplamalar ile gerekli tutarın 20,00 TL olduğunda ancak giderlerimiz ve taşıma maliyeti karşılandığı görülmüştür. Kooperatif olarak gelirimizi artırmanın yolunun sürekli yüksek zamlar istemek değil ücretsiz taşımaya son vermek olduğu kanaatine vardık. Yaptığımız hesaplamada günlük tüm çalışan araçların cihaz cirosunu taşıdığımız ücretli ve ücretsiz yolcu sayısına böldüğümüzde yolcu taşıma kişi başına ortalama 6,08 TL olmaktadır. Toplu taşıma ücretlerine yapılacak olan zam toplu taşımayı ücretsiz kullanım yapanlara ve suiistimal edenlere yansımamakta sürekli olarak ücretini ödeyen kişileri zor durumda bırakmaktadır” sözleri kullanıldı.

haber-9-ic.jpg

15 Ekim tarihinde uygulanmaya başlayacak karardan Burdur Belediyesi'nin sorumlu olduğunu da belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN