Gaziantep'teki alevler 4 hektar ormanlık alanı küle çevirdi

Gaziantep'teki alevler 4 hektar ormanlık alanı küle çevirdi

Yurt genelinde mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklıklar orman yangınlarını da beraberinde getiriyor. Bu kez orman yangınlarının adresi Gaziantep oldu. Antep'te yükselen alevler yaklaşık 4 hektarlık alanı küle çevirdi. Ekipler soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde çıkan orman yangını itfaiyenin 3 saatlik çalışmasıyla söndürüldü. Yangında 4 hektar alan zarar gördü.

yeni-proje-4.jpg

Amanos Dağları eteklerindeki Yağızlar Mahallesi'nde öğle saatlerinde ormandan yükselen dumanları görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

yeni-proje-5-001.jpg

RÜZGARIN ETKİSİYLE ALEVLER BÜYÜDÜ

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın için Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinden de destek istendi.

1 helikopter, 3 arasöz, 5 su tankı, 4 ilk müdahale aracı ve 25 personelle müdahale edilen yangın, 3 saatlik çalışma ile kontrol altına alındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN