Eşi ve 2 oğlu ile birlikte enkaz altında kalmıştı! Acı dolu o geceyi anlattı...

Kilis’te yüzlerce bina yıkılırken, onlarca insan da hayatını kaybetti. Kilis depreminde eşi Halil Demir ve 17 yaşındaki oğlu Halil Demir’i kaybeden Havva Demir, acı dolu anları anlattı. Enkaz altından komşularının çıkarttıklarını söyleyerek, acılarının hala dün gibi taze olduğunu vurgulayan Demir, "Keşke oğlum yerine ben ölseydim" dedi.

50 yaşındaki Havva Demir, Kilis'te yaşanan depremde eşi ve iki çocuğuyla birlikte enkaz altında kaldı. 6 Şubatta yaşanan depremlerde göçük altında kalan 17 yaşındaki oğlu Halil’in uyuduğunu ve bir daha uyanmadığını söyleyen Havva Demir, "Oğlum depremden birkaç saat önce uyudu ve bir daha uyanmadı. Deprem anında bende çok korktum oğluma ve eşime seslendim ama kimse cevap vermedi" dedi.

yeni-proje-2.jpg

'OĞLUMU VE EŞİMİ ÇOK ÖZLEDİM'

Depremde hayatlarını kaybeden oğlu Halil ve eşi Halil’i çok özlediğini dile getiren depremzede Havva Demir, ‘‘Biz enkazın altında 1 saat kaldık. Komşularım beni hemen çıkardı ama dışarıya çıktığımda yanımda duran oğlumu gördüm ve nasıl çıktığını bilmiyorum çünkü oğlum kalp hastası. Enkazları üzerinden kaldıramaz ve komşularım da bu duruma çok şaşırdı. Allah’ım evladımın yüzüne baktı ve onu oradan çıkardı. Ben kendime gelene kadar komşularım, eşim Halil ve 17 yaşındaki büyük oğlumu enkazdan çıkardı. Ben onları o halde gördüm ve hayatım orada bitti’’ ifadelerini kullandı.

yeni-proje-3.jpg

'SOKAKTA BAĞIRARAK KOMŞULARI UYANDIRDIM'

Evleri yıkıldıktan hemen sonra enkaz altından kendi imkanlarıyla dışarıya çıkarak vatandaşların ailesini kurtarması için sokakta sesinin çıktığı kadarıyla bağırdığını söyleyen Demir, ‘‘Enkazdan nasıl çıktığımı hatırlamıyorum. Ben depremden önce annemin yanında uyuyordum. Bir anda kendimi evin damında buldum. Çok korktum çünkü ailem taşların altındaydı o an bağırmaya başladım ve komşularımı çığlıklarımla uyandırdım. Çevredekiler koşarak bana doğru geldi. Ben de babam, annem ve abimin yerlerini gösterdim” dedi.

'HAYALLERİM ABİMLE BİRLİKTE ENKAZ ALTINDA KALDI'

Enkaz altında babası ve abisin cansız bedenine ulaştıklarını dile getiren Demir, ‘‘Depremler hiç durmadan devam ediyordu. Komşular babamı, abimi ve annemi göçük altından çıkartmakta çok zorlanıyorlardı. Daha sonra zaman geçince annemi çıkardılar. Annemin sağ olduğunu görünce çok sevindim ama babam ve abime çok üzüldüm’’ ifadelerini kullandı.