Davutoğlu: İktidar çiftçiye düşman, rantiyeye dost

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videosunda iktidara tepki gösterdi. Davutoğlu "Bu iktidar çiftçiye düşman, rantiyeye dost" başlığıyla paylaştığı videosunda "İktidar son seçim neticesinden aldığı cesaretle ne kadar zorbalaşırsa zorbalaşsın, korku iklimi ne kadar yaygınlaşırsa yaygınlaşsın biz korku iklimine teslim olmayacağız." dedi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından "Bu iktidar çiftçiye düşman, rantiyeye dost" başlığıyla video yayınladı. İktidara tepki gösteren Davutoğlu, "İktidar sahiplerinin bize olan kinleri de buradan geliyor. İktidar son seçim neticesinden aldığı cesaretle ne kadar zorbalaşırsa zorbalaşsın, korku iklimi ne kadar yaygınlaşırsa yaygınlaşsın biz korku iklimine teslim olmayacağız. " ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle;

"İktidarın bu 100 gününde verilen hiçbir söz tutulmadı. Çiftçinin hali perişan. Mazot, girdi fiyatlarındaki artışlar derken bir de iktidar tarafından ihanete maruz kaldı. Buğday ve arpa geçen seneki fiyatlardan satılıyor. Kritere uygun değil denilerek birçok çiftçinin buğdayı alınmıyor. Çiftçi tüccara ucuza satmak zorunda kalıyor. Bu aşamayı geçseler de çiftçinin ödemesi hemen yapılmıyor. Çiftçinin sattığı buğdayın ödemesini alması 2 ayı buluyor. Bunların dostları bankalardan kredi alıp üretime değil, arsaya, arabaya, araziye yatıracak. Çiftçi ise alın teriyle ektiği ürünün karşılığını alamayacak. Rantiye sınıfı dışında herkes kemer sıkacak. Çiftçileri inim inim inleten ve topraktan koparan alım fiyatlarına karşı ziraat odaları niye sessiz? Çıkar iklimi herkesi esir almış. İktidar sahiplerinin bize olan kinleri de buradan geliyor. İktidar son seçim neticesinden aldığı cesaretle ne kadar zorbalaşırsa zorbalaşsın, korku iklimi ne kadar yaygınlaşırsa yaygınlaşsın biz korku iklimine teslim olmayacağız. "

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN